Tamoil Nederland kiest voor groei en tweemerkenstrategie

De merken Esso en BP verdwijnen in Nederland uit het portfolio van Tamoil. Dat heeft de brandstofleverancier uit Ridderkerk laten weten. Verder is bekendgemaakt dat het aantal Tamoil-locaties dit jaar wordt uitgebreid van 153 naar 183.

2018 staat voor Tamoil Nederland in het teken van verandering als gevolg van de omschakeling naar een tweemerkenstrategie, laat directeur Ronald Kempen weten. De kleuren van Esso en BP verdwijnen van de luifel en maken plaats voor die van Tamoil. Daarnaast heeft de brandstofleverancier een nieuwe overeenkomst getekend met Shell voor een intensievere samenwerking. Het aantal Shell-tankstations binnen het netwerk van Tamoil stijgt naar negentien.

Groei in marktaandeel

“Tamoil denkt met deze tweemerkenstrategie een sterke propositie in de markt aan te bieden en verwacht dat dit een goede basis is voor een verdere groei in marktaandeel”, aldus Kempen. Tamoil is inmiddels meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt en is onderdeel van de Oilinvest Groep, een Europees olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland. Op dit moment exploiteert de Nederlandse tak van het bedrijf 202 tankstations.

Kempen liet eerder al weten dat Tamoil Nederland komende periode, naast groei van aantal onbemande tankstations, ook inzet op bemande locaties. “Deze moeten dan wel liggen op plaatsen waar door de lokale omstandigheden de shop en eventueel de carwash een sterk en zelfstandig bestaansrecht hebben.” Tamoil legt de focus op het voorterrein en besteedt de shops daarbij steeds vaker uit, onder meer aan Klik Exploitaties.

Voorterrein en shop

De ondernemer achter dit bedrijf, Jappie Buijk, heeft inmiddels meer dan twintig shops onder zijn hoede. Kempen: “Onze visie is dat een shop zichzelf moet kunnen redden en onafhankelijk van het voorterrein moet kunnen overleven. Ook als klanten straks niet meer langskomen voor benzine en diesel, moet er een goede boterham verdiend worden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.