NewMotion breidt uit in Europa door partnerschap met Arval

Laadpalenexploitant NewMotion gaat een samenwerking aan met leasemaatschappij Arval. Het partnerschap met het onderdeel van BNP Paribas zorgt ervoor dat klanten van een van Europa’s grootste leasebedrijven toegang krijgen tot het Europese publieke laadnetwerk van NewMotion. De exploitant van laadpalen is sinds oktober vorig jaar in handen van Shell.

Noorwegen, een van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden wereldwijd, is het eerste land waar het partnership vorm krijgt. De stap naar Noorwegen is onderdeel van de strategie van de Amsterdamse laadpalenexploitant om verder uit te breiden naar nieuwe markten en haar positie te consolideren als de grootste aanbieder van slimme laadoplossingen in Europa. NewMotion is momenteel actief in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Noorwegen.

Groeiplannen

“Dit is een erg spannende tijd voor NewMotion. Door onze samenwerking met Arval zijn wij nu ook actief in Noorwegen en binnenkort voegen we nog eens vier Europese landen toe aan ons portfolio. Deze uitbreiding past bij onze groeiplannen voor de langere termijn en laat goed de significante investeringen zien die we al hebben gedaan in het creëren van innovatieve, klantgerichte slimme laadoplossingen.”

NewMotion, met haar hoofdkantoor in Amsterdam, is sinds 2009 actief in de markt van laadpalen. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan 70.000 laadpunten en er zijn meer dan 116.500 laadpassen in omloop. In oktober 2017 werd NewMotion overgenomen door Shell en ging het bedrijf verder als dochteronderneming van het Nederlands-Britse olieconcern.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.