OrangeGas opent veertiende groengas-locatie in Duitsland

Het veertiende tankstation van OrangeGas in Duitsland is een feit. Woensdag werd de locatie in Plettenberg heropend in de kleuren van de aanbieder van groengas. De eigenaresse van het Esso-tankstation, dat ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, hoopt dat de afzet van deze duurzame variant van aardgas door de samenwerking met OrangeGas een flinke boost krijgt.

Een jaar geleden werd al een voorzichtig begin gemaakt met het aanbieden van aardgas aan de pomp bij het tankstation. In eerste instantie werd daarvoor een samenwerking gezocht met de Stadtwerke, maar het lokale nutsbedrijf haakte af. Onderneemster Kathrin Hagemann ging op zoek naar een andere partij en kwam uit in Nederland. Ze laat in een Duitse krant weten dat ze blij is met de samenwerking met OrangeGas. “Ze hebben al heel wat groengas-stations in Nederland en breiden op dit moment ook in Duitsland uit. Ze hebben verstand van zaken.”

Duurzame variant van aardgas

Hagemann moest wel even zoeken voor ze een nieuwe aanbieder vond. Haar klanten zaten in de tussentijd zonder mogelijkheid om groengas te tanken en moesten noodgedwongen naar stations flink wat kilometers verderop uitwijken.

Het aantal autoproducenten dat modellen levert die uit de voeten kunnen met groengas zit in de lift. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De brandstof wordt gezien als interessante tussenstap bij de overgang naar elektrische auto’s met een stekker en waterstofmodellen.

Eind 2019 wil het bedrijf de grootste exploitant van duurzame brandstoffen van Europa zijn, liet oprichter en directeur Marcel Borger van OrangeGas afgelopen januari weten. De Duitse markt is daarbij van groot belang, benadrukte hij. “Wij hebben het volste vertrouwen dat wij de komende 2 tot 3 jaar fors kunnen groeien in Duitsland naar honderd tot honderdvijftig aardgastankstations. De volgende dertig tot vijftig stations zitten al in de pijplijn”, vertelde Borger enkele maanden geleden. Het bedrijf heeft een eigen directeur voor de Duitse markt aangesteld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “OrangeGas opent veertiende groengas-locatie in Duitsland”

Godfried STRUYVE|12.04.18|12:00

Hallo, WAAR zij deze gasstations in Duitsland?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.