Nieuw tankstation Tilburg wordt Shell-locatie; ook TinQ opent nieuwe stations

St Petersburg Retail - Russia 2006

Het nieuwe tankstation aan de Burgemeester Letschertweg in Tilburg wordt een Shell-locatie. Dat heeft de gemeente Tilburg de bewoners van de wijk laten weten. In augustus 2017 werd al bekendgemaakt dat er plannen waren voor een nieuw station, maar was nog niet bekend welke kleur er op de luifel van de locatie zou komen. Na de zomer gaat de eerste schop de grond in. 

Het nieuwe tankstation komt te liggen in de wijk Dalem, naast het terrein van voetbalclub Gudok, en komt op een kavel van 3600 vierkante meter. De gemeente maakte eerder al bekend dat op de locatie benzine en diesel verkocht mag worden, voor LPG en waterstof is geen toestemming. Bij het station komt ook een shop en een carwash. Het is de bedoeling dat het tankstation eind 2018 de deuren opent. De gemeente Tilburg heeft grote plannen voor het gebied. Naast een nieuwe woonwijk waar een kleine vierhonderd huizen komen, is er bovendien ruimte voor de ontwikkeling van bedrijfsgebouwen.

Ook TinQ breidt verder uit

Ook TinQ zet in op uitbreiding van het netwerk en heeft nieuwe tankstations geopend aan de Van Hallstraat 59 in Amsterdam en de Mariastraat 3 in Zuidzande. Daar komt binnenkort een locatie bij aan de Arnhemseweg in Rheden. Onlangs gaf de Raad van State goedkeuring voor de bouw van een TinQ-tankstation langs de A50 bij Uden. Op het terrein ten oosten van de snelweg komen naast het nieuwe onbemande tankstation ook drie fastfoodrestaurants.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.