LIQAL sleept aanbesteding voor bouw LNG-station in de wacht

LIQAL uit Breda gaat het nieuwe LNG-tankstation voor het Belgische transportbedrijf Remitrans bouwen. Het Brabantse bedrijf, dat zich bezighoudt met het ontwerpen, produceren en onderhouden van stations, kwam bij de aanbesteding als beste uit de bus. Door over te schakelen op liquefied natural gas wil het transportbedrijf de CO2-uitstoot van de vrachtwagens terugdringen.

Joost Jansen van LIQAL is ervan overtuigd dat LNG het alternatief is voor diesel in zwaar wegverkeer en lange afstandsvervoer. “Nu er diverse truckmerken beschikbaar zijn en steeds meer transportbedrijven kiezen voor schoon en betaalbaar LNG, zal ook de vraag naar tankstations voor deze alternatieve brandstof toenemen.” Remitrans heeft gekozen voor een prefab tankstation. Daardoor is het mogelijk om de bouwtijd fors te reduceren. “Goed voor de doorlooptijd van het project én voor de portemonnee van onze klanten”, aldus Jansen.

Van diesel naar LNG

“Door stapsgewijs met het wagenpark over te stappen van diesel op de brandstof LNG, verbetert Remitrans de lokale luchtkwaliteit en reduceren we de CO2-uitstoot per truck met minimaal 20 procent”, zegt Frank Coppens, Logistiek Manager bij Remitrans. Het bedrijf heeft negen Volvo-trucks aangeschaft die met vloeibaar aardgas uit de voeten kunnen.

Voorgefabriceerd

Het tankconcept is compact maar bevat wel alle technisch hoogwaardige elementen van een volwaardig LNG-tankstation, laat het bedrijf weten. Te denken valt aan een geavanceerd online monitoring- en trending systeem, een MID-gecertificeerde afleverzuil en een gepatenteerde technologie, die ervoor zorgt dat het LNG in de 70.000 liter grote opslagtank oneindig houdbaar is en alle op de markt aanwezige trucks effectief op de gewenste condities kunnen worden bevoorraad, zonder gebruik van vloeibaar stikstof.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LIQAL sleept aanbesteding voor bouw LNG-station in de wacht | TankPro.nl

LIQAL sleept aanbesteding voor bouw LNG-station in de wacht

LIQAL uit Breda gaat het nieuwe LNG-tankstation voor het Belgische transportbedrijf Remitrans bouwen. Het Brabantse bedrijf, dat zich bezighoudt met het ontwerpen, produceren en onderhouden van stations, kwam bij de aanbesteding als beste uit de bus. Door over te schakelen op liquefied natural gas wil het transportbedrijf de CO2-uitstoot van de vrachtwagens terugdringen.

Joost Jansen van LIQAL is ervan overtuigd dat LNG het alternatief is voor diesel in zwaar wegverkeer en lange afstandsvervoer. “Nu er diverse truckmerken beschikbaar zijn en steeds meer transportbedrijven kiezen voor schoon en betaalbaar LNG, zal ook de vraag naar tankstations voor deze alternatieve brandstof toenemen.” Remitrans heeft gekozen voor een prefab tankstation. Daardoor is het mogelijk om de bouwtijd fors te reduceren. “Goed voor de doorlooptijd van het project én voor de portemonnee van onze klanten”, aldus Jansen.

Van diesel naar LNG

“Door stapsgewijs met het wagenpark over te stappen van diesel op de brandstof LNG, verbetert Remitrans de lokale luchtkwaliteit en reduceren we de CO2-uitstoot per truck met minimaal 20 procent”, zegt Frank Coppens, Logistiek Manager bij Remitrans. Het bedrijf heeft negen Volvo-trucks aangeschaft die met vloeibaar aardgas uit de voeten kunnen.

Voorgefabriceerd

Het tankconcept is compact maar bevat wel alle technisch hoogwaardige elementen van een volwaardig LNG-tankstation, laat het bedrijf weten. Te denken valt aan een geavanceerd online monitoring- en trending systeem, een MID-gecertificeerde afleverzuil en een gepatenteerde technologie, die ervoor zorgt dat het LNG in de 70.000 liter grote opslagtank oneindig houdbaar is en alle op de markt aanwezige trucks effectief op de gewenste condities kunnen worden bevoorraad, zonder gebruik van vloeibaar stikstof.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.