BP: vraag naar olie blijft tot 2030 groeien

De vraag naar olie blijft komende tien jaar wereldwijd toenemen. Hoewel het aantal elektrische auto’s stijgt, betekent dat niet dat de oliebehoefte tot 2030 daalt. Dat voorspellen deskundigen van BP in hun jaarlijkse Energy Outlook.

Olie- en gasconcern BP verwacht dat in 2040 een derde van alle kilometers wereldwijd elektrisch worden afgelegd. Als wordt besloten om de verkoop van alle auto’s met een benzine- of dieselmotor komende jaren te verbieden, scheelt dat over 22 jaar hooguit 10 miljoen vaten olie per dag, denken de onderzoekers. Op dit moment ligt de vraag dagelijks op 95 miljoen vaten.

33 procent elektrisch

BP voorspelt dat in 2040 hooguit 15 procent van de 2 miljard auto’s wereldwijd gebruikmaakt van elektrische aandrijving. Dankzij het intensieve gebruik van deze elektrische auto’s is de verwachting dat over 22 jaar bijna een derde van de kilometers elektrisch worden afgelegd. De onderzoekers denken vooral dat er veel zelfrijdende taxi’s op de weg komen, die voorzien zijn van elektrische aandrijving.

Volgens econoom Spencer Dale van BP hebben de ontwikkelingen weliswaar positieve gevolgen voor het milieu, maar blijft olie komende twee decennia nog hard nodig om aan de wereldwijde energiebehoefte te kunnen voldoen. In het meest groene scenario voorspelt Dale dat een derde van de energie in 2040 afkomstig is van zonne-energie en windenergie. Olie en gas zijn in dat geval nog goed voor 40 procent van de totale energieproductie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP: vraag naar olie blijft tot 2030 groeien | TankPro.nl

BP: vraag naar olie blijft tot 2030 groeien

De vraag naar olie blijft komende tien jaar wereldwijd toenemen. Hoewel het aantal elektrische auto’s stijgt, betekent dat niet dat de oliebehoefte tot 2030 daalt. Dat voorspellen deskundigen van BP in hun jaarlijkse Energy Outlook.

Olie- en gasconcern BP verwacht dat in 2040 een derde van alle kilometers wereldwijd elektrisch worden afgelegd. Als wordt besloten om de verkoop van alle auto’s met een benzine- of dieselmotor komende jaren te verbieden, scheelt dat over 22 jaar hooguit 10 miljoen vaten olie per dag, denken de onderzoekers. Op dit moment ligt de vraag dagelijks op 95 miljoen vaten.

33 procent elektrisch

BP voorspelt dat in 2040 hooguit 15 procent van de 2 miljard auto’s wereldwijd gebruikmaakt van elektrische aandrijving. Dankzij het intensieve gebruik van deze elektrische auto’s is de verwachting dat over 22 jaar bijna een derde van de kilometers elektrisch worden afgelegd. De onderzoekers denken vooral dat er veel zelfrijdende taxi’s op de weg komen, die voorzien zijn van elektrische aandrijving.

Volgens econoom Spencer Dale van BP hebben de ontwikkelingen weliswaar positieve gevolgen voor het milieu, maar blijft olie komende twee decennia nog hard nodig om aan de wereldwijde energiebehoefte te kunnen voldoen. In het meest groene scenario voorspelt Dale dat een derde van de energie in 2040 afkomstig is van zonne-energie en windenergie. Olie en gas zijn in dat geval nog goed voor 40 procent van de totale energieproductie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.