Sakko kleurt nieuwe BP-locatie om naar Total Express

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Het BP-tankstation aan de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode is sinds februari in handen van Sakko Commercial. De locatie wordt omgekleurd naar Total. De overname betekent dat het aantal tankstations van Sakko in Nederland uitkomt op 38. De tankstation-exploitant uit Bergen op Zoom laat weten komende maanden nog eens acht locaties te openen.

Het voorterrein wordt onbemand en gaat verder als Total Express-formule. Betalen kan aan de pomp met een groot aantal betaalkaarten. Sakko laat weten dat de shop en de carwash gewoon geopend blijven en de overname geen gevolgen heeft voor de medewerkers op deze locatie. Het bedrijf bouwt in rap tempo aan het vergroten van het netwerk van bemande en onbemande tankstations. Doel is om richting de vijftig locaties te gaan.

Uitbreiding Fieten Olie en TinQ

Ook Fieten Olie en TinQ hebben hun netwerk uitgebreid. Eind januari is aan de Phileas Foggstraat 26 in Emmen, naast autowasstraat Maxi Wax, een nieuwe locatie van Fieten Olie geopend. Het gaat om een onbemand station, waar 24 uur per dag getankt kan worden. Het Drentse bedrijf werd eind vorig jaar winnaar van de Nationale Tanktest van de ANWB Kampioen. Fieten Olie bleek daarin de goedkoopste tankstationketen van Nederland te zijn, voor Sakko en Van den Belt.

Ook TinQ heeft twee nieuwe locaties aan de lijst toegevoegd. Het gaat om tankstations aan de Van Hallstraat 59 in Amsterdam en aan de Mariastraat 3 in het Zeeuwse Zuidzande. Afgelopen maanden werden er al TinQ-locaties geopend in Sassenheim, Raamsdonksveer en Maarn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.