Rolande neemt Engie LNG Solutions over en breidt netwerk verder uit

LNG-leverancier Rolande heeft het aantal tankstations uitgebreid met vier locaties. Het gaat om stations in Alkmaar, Duiven, Heerenveen en Leeuwarden. De uitbreiding is het resultaat van de overname van Engie LNG Solutions door Rolande.

Het aantal tankstations dat Rolande LNG in Nederland exploiteert, komt daarmee uit op twaalf. Het gaat om acht LNG-stations en vier plekken waar zowel LNG als CNG getankt kan worden. Bij twee tankstations (Oss en Zaandam) is overigens geen sprake van een openbare tanklocatie. De onderneming uit Almkerk hoopt in de toekomst een landelijk en zelfs Europees dekkend netwerk van LNG-vulpunten te realiseren. Voor 2018 staan nog een aantal nieuwe locaties in de planning, laat het bedrijf weten.

Zwaar wegtransport

Liquefied Natural Gas, ook wel bekend als vloeibaar gemaakt aardgas, wordt gebruikt als brandstof voor zwaar wegtransport en is daarmee een alternatief voor diesel. De NOx- en CO2-uitstoot van deze fossiele brandstof valt lager uit dan bij gebruik van diesel. Wanneer aardgas gecomprimeerd wordt naar 200 bar, dan ontstaat Compressed Natural Gas (CNG). Een groot aantal autofabrikanten biedt auto’s aan die vooruit kunnen op CNG. Steeds meer partijen in de branche springen in op de vraag naar beide brandstoffen als alternatief voor diesel en benzine.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.