Oproep Leaseplan aan bedrijfsleven: schakel over op elektrisch rijden

Leasemaatschappij Leaseplan roept het bedrijfsleven op om over te schakelen op elektrische en hybride voertuigen. Volgens ceo Tex Gunning kan de CO2-uitstoot flink worden teruggedrongen als grote bedrijven besluiten om hun wagenpark te elektrificeren. Het leasebedrijf, dat actief is in 32 landen wereldwijd, slaat onder meer de handen ineen met een groot aantal multinationals om internationaal te werken aan elektrische mobiliteit.

Gunning deed de oproep tijdens het World Economic Forum, dat plaatsvond in Davos, meldt het FD. In totaal waren er meer dan achttienhonderd partijen aanwezig tijdens het evenement in de Zwitserse plaats, die samen meer dan 800.000 auto’s hebben rondrijden. Het Chinese Baidu en het Franse bedrijf EDF zijn volgens de ceo van Leaseplan het verst met het vergroenen van hun wagenpark.

Leaseplan kondigde eerder al aan dat het samen met bedrijven als HP, Ikea, Unilever, Vattenfall en Deutsche Post werkt aan elektrificering van het wagenpark. De leasemaatschappij, die alle eigen medewerkers in 2021 elektrisch wil laten rijden, vraagt ook andere grote multinationals om zich aan te sluiten bij het initiatief EV100. Volgens Gunning is het makkelijker geworden om over te schakelen op elektrisch rijden. De nieuwe auto’s zijn beter en goedkoper. Bovendien is het bereik toegenomen en de laadinfrastructuur verbeterd.

Doelen Rijksoverheid

De Rijksoverheid wil dat in 2020 een op de vijf civiele dienstauto’s elektrisch rijdt en dat in 2030 alles wat elektrisch kan rijden, dat ook doet. Er werden vorige week in totaal achttien nieuwe raamovereenkomsten getekend voor 128 verschillende typen dienstauto’s voor de hele Rijksoverheid. “Op het gebied van duurzaamheid zetten we steeds meer stappen voorwaarts. De prijs van een auto is niet meer het enige aspect waarop wordt gegund”, aldus luitenant-generaal Emile van Duren, die namens Defensie de handtekeningen zette.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oproep Leaseplan aan bedrijfsleven: schakel over op elektrisch rijden | TankPro.nl

Oproep Leaseplan aan bedrijfsleven: schakel over op elektrisch rijden

Leasemaatschappij Leaseplan roept het bedrijfsleven op om over te schakelen op elektrische en hybride voertuigen. Volgens ceo Tex Gunning kan de CO2-uitstoot flink worden teruggedrongen als grote bedrijven besluiten om hun wagenpark te elektrificeren. Het leasebedrijf, dat actief is in 32 landen wereldwijd, slaat onder meer de handen ineen met een groot aantal multinationals om internationaal te werken aan elektrische mobiliteit.

Gunning deed de oproep tijdens het World Economic Forum, dat plaatsvond in Davos, meldt het FD. In totaal waren er meer dan achttienhonderd partijen aanwezig tijdens het evenement in de Zwitserse plaats, die samen meer dan 800.000 auto’s hebben rondrijden. Het Chinese Baidu en het Franse bedrijf EDF zijn volgens de ceo van Leaseplan het verst met het vergroenen van hun wagenpark.

Leaseplan kondigde eerder al aan dat het samen met bedrijven als HP, Ikea, Unilever, Vattenfall en Deutsche Post werkt aan elektrificering van het wagenpark. De leasemaatschappij, die alle eigen medewerkers in 2021 elektrisch wil laten rijden, vraagt ook andere grote multinationals om zich aan te sluiten bij het initiatief EV100. Volgens Gunning is het makkelijker geworden om over te schakelen op elektrisch rijden. De nieuwe auto’s zijn beter en goedkoper. Bovendien is het bereik toegenomen en de laadinfrastructuur verbeterd.

Doelen Rijksoverheid

De Rijksoverheid wil dat in 2020 een op de vijf civiele dienstauto’s elektrisch rijdt en dat in 2030 alles wat elektrisch kan rijden, dat ook doet. Er werden vorige week in totaal achttien nieuwe raamovereenkomsten getekend voor 128 verschillende typen dienstauto’s voor de hele Rijksoverheid. “Op het gebied van duurzaamheid zetten we steeds meer stappen voorwaarts. De prijs van een auto is niet meer het enige aspect waarop wordt gegund”, aldus luitenant-generaal Emile van Duren, die namens Defensie de handtekeningen zette.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.