Fiat wil expertise Hyundai gebruiken bij ontwikkeling van waterstofauto

Fiat wil bij de ontwikkeling van modellen op waterstof de handen ineenslaan met Hyundai. Volgens Fiat-topman Sergio Marchionne is het Italiaanse concern geïnteresseerd in een samenwerking met de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Hyundai is op dit moment een van de voorlopers op het gebied van waterstofauto’s.

Een technische samenwerking met de Koreanen ziet Marchionne wel zitten, liet hij weten. Volgens de Italiaanse Fiat-baas is een sterke alliantie tussen de merken bij de ontwikkeling van auto’s die rijden op waterstof zeer welkom voor het Italiaans-Amerikaanse concern. Naast Fiat en Chrysler vallen ook Alfa Romeo, Lancia (alleen nog te koop in Italië), Chrysler, Dodge en Jeep onder de vlag van het concern.

Een van de koplopers

Hyundai is samen met Toyota een van de koplopers bij de ontwikkeling van waterstofauto’s. Het merk lanceerde de ix35 FCEV, een suv met aan boord een brandstofcel, in 2013 op de Nederlandse markt. Daarmee liepen de Koreanen ver voor de troepen uit.

Ten opzichte van elektrische auto’s die opgeladen moeten worden, heeft rijden op waterstof één groot voordeel: het tanken van waterstof duurt niet langer dan tanken van diesel of benzine. Nadeel is wel dat het op dit moment nog speuren is naar tankstations die waterstof aanbieden.

Actieradius van 800 kilometer

Onlangs maakte Hyundai bekend dat de ix35 FCEV in de zomer van 2018 wordt opgevolgd door een nieuw model op waterstof. Het Zuid-Koreaanse merk heeft flink geïnvesteerd in brandstofceltechnologie. Daardoor is het bij de nieuwe waterstofauto mogelijk om per tankbeurt 800 kilometer af te leggen. De actieradius bedraagt bij het huidige model nog 600 kilometer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fiat wil expertise Hyundai gebruiken bij ontwikkeling van waterstofauto | TankPro.nl

Fiat wil expertise Hyundai gebruiken bij ontwikkeling van waterstofauto

Fiat wil bij de ontwikkeling van modellen op waterstof de handen ineenslaan met Hyundai. Volgens Fiat-topman Sergio Marchionne is het Italiaanse concern geïnteresseerd in een samenwerking met de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Hyundai is op dit moment een van de voorlopers op het gebied van waterstofauto’s.

Een technische samenwerking met de Koreanen ziet Marchionne wel zitten, liet hij weten. Volgens de Italiaanse Fiat-baas is een sterke alliantie tussen de merken bij de ontwikkeling van auto’s die rijden op waterstof zeer welkom voor het Italiaans-Amerikaanse concern. Naast Fiat en Chrysler vallen ook Alfa Romeo, Lancia (alleen nog te koop in Italië), Chrysler, Dodge en Jeep onder de vlag van het concern.

Een van de koplopers

Hyundai is samen met Toyota een van de koplopers bij de ontwikkeling van waterstofauto’s. Het merk lanceerde de ix35 FCEV, een suv met aan boord een brandstofcel, in 2013 op de Nederlandse markt. Daarmee liepen de Koreanen ver voor de troepen uit.

Ten opzichte van elektrische auto’s die opgeladen moeten worden, heeft rijden op waterstof één groot voordeel: het tanken van waterstof duurt niet langer dan tanken van diesel of benzine. Nadeel is wel dat het op dit moment nog speuren is naar tankstations die waterstof aanbieden.

Actieradius van 800 kilometer

Onlangs maakte Hyundai bekend dat de ix35 FCEV in de zomer van 2018 wordt opgevolgd door een nieuw model op waterstof. Het Zuid-Koreaanse merk heeft flink geïnvesteerd in brandstofceltechnologie. Daardoor is het bij de nieuwe waterstofauto mogelijk om per tankbeurt 800 kilometer af te leggen. De actieradius bedraagt bij het huidige model nog 600 kilometer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.