Zakelijke klanten Shell kunnen CO2-uitstoot voortaan compenseren

Farnborough Retail 2011

Shell heeft een nieuwe service gepresenteerd om zakelijke klanten inzicht te geven in hun CO2-uitstoot. Er wordt bovendien gekeken hoe de uitstoot teruggebracht kan worden. Na elke tankbeurt compenseert Shell de uitstoot van koolstofdioxide via een project ergens op de wereld.

De Brits-Nederlandse oliemaatschappij lanceerde het initiatief op het Nationaal Sustainability Congres 2017. De nieuwe service is gekoppeld aan de Shell Card. Doel is om klanten bewuster om te laten gaan met de uitstoot van CO2, bijvoorbeeld door het veranderen van hun rijgedrag.

Verlagen van de CO2-voetafdruk

“Duurzame oplossingen zijn nodig voor een succesvolle overgang naar een koolstofarmere toekomst”, zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Volgens haar richt Shell zich op verschillende ontwikkelingen om de CO2-voetafdruk die voortkomt uit mobiliteit te verlagen. Dit doet het oliebedrijf door klanten te helpen het brandstofverbruik terug te dringen, door groenere energiebronnen aan te bieden en nu dus ook door klanten in de gelegenheid te stellen om hun CO2-uitstoot te compenseren.

Op zoek naar alternatieven

Als groener alternatief voor diesel noemt de topvrouw van Shell onder meer lng. Ook ziet de olie- en gasreus op termijn kansen voor waterstof- en elektrische auto’s. Het concern wil de eigen CO2-uitstoot fors terugdringen. Ten opzichte van 2014 moet in 2020 minimaal een halvering gerealiseerd zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.