Tokheim Service Groep stapt in laadpalenmarkt

Tokheim Service Groep (TSG) en ChargePoint gaan samen een netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s aanleggen in Europa. De focus ligt in eerste instantie op het realiseren van oplaadpunten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Groot-Brittannië.

Het Amerikaanse bedrijf ChargePoint is een grote speler in Noord-Amerika met inmiddels meer dan 42.000 oplaadplekken. Samen met TSG, dat leverancier is van pompen en betaalsystemen voor zo’n 100.000 tankstations in 22 Europese landen, ontstaat een bijzonder interessante combinatie.

Elektrische mobiliteit naar hoger plan katapulteren

“De samenwerking katapulteert elektrische mobiliteit naar een hoger plan”, denkt Christopher Burghardt, operationeel directeur van ChargePoint Europe. Volgens hem helpt het om voordelen te plukken van de overgang naar elektrisch rijden. “Het vertrouwen dat je op veel meer plaatsen kunt opladen zal de transitie eenvoudiger maken.”

Wereldwijd is de verkoop van elektrische auto’s met bijna 50 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. In sommige landen willen overheden zelfs een verbod instellen op benzine- en dieselauto’s komende jaren. “Veel partijen willen dolgraag onderdeel zijn van de toekomst van mobiliteit als meer bestuurders kiezen voor elektrische voertuigen en als bovendien steden en landen automobilisten aanmoedigen om over te schakelen. We zijn verheugd dat we ook deze groep voortaan kunnen helpen”, aldus Baudouin de la Tour, CEO bij TSG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.