Megadeal in Italië: TotalErg verkoopt 2600 tankstations aan API

Het Italiaanse oliebedrijf API neemt maar liefst 2600 tankstations over van TotalErg, een joint venture van de Franse oliemaatschappij Total en de Italiaanse energiemaatschapij Erg. Dat meldt persbureau Reuters.

Onderdeel van de megadeal vormen overigens niet alleen de 2600 tankstations, bij elkaar goed voor een marktaandeel van zo’n 11 procent, er zit voor API (Anonima Petroli Italiana) nog meer in het vat. De nieuwe eigenaar gaat er bovendien vandoor met een logistieke hub in Rome en neemt een aandeel van 25 procent in een raffinaderij in het noorden van Italië over. Hoeveel geld er precies is neergeteld voor het totaalpakket, is niet bekendgemaakt. Naar verluidt gaat het om een bedrag van zo’n 750 miljoen euro.

Terugtrekken van Italiaanse markt

De joint venture tussen Total en Erg werd in 2010 opgericht om voet aan de grond te krijgen in Italië. En met succes. TotalErg nam met 2600 tankstations de vierde plek in op de bomvolle Italiaanse markt, die in totaal zo’n 21.000 stations beslaat.

De verkoop is het volgende bewijs dat het Franse concern zich langzaam maar zeker terugtrekt uit Italië. Total verkocht eind september ook al de joint venture Total Italia Gas aan UGI Corp. Zowel Total als energiemaatschappij Erg willen zich komende tijd sterker gaan focussen op alternatieve brandstoffen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Megadeal in Italië: TotalErg verkoopt 2600 tankstations aan API | TankPro.nl

Megadeal in Italië: TotalErg verkoopt 2600 tankstations aan API

Het Italiaanse oliebedrijf API neemt maar liefst 2600 tankstations over van TotalErg, een joint venture van de Franse oliemaatschappij Total en de Italiaanse energiemaatschapij Erg. Dat meldt persbureau Reuters.

Onderdeel van de megadeal vormen overigens niet alleen de 2600 tankstations, bij elkaar goed voor een marktaandeel van zo’n 11 procent, er zit voor API (Anonima Petroli Italiana) nog meer in het vat. De nieuwe eigenaar gaat er bovendien vandoor met een logistieke hub in Rome en neemt een aandeel van 25 procent in een raffinaderij in het noorden van Italië over. Hoeveel geld er precies is neergeteld voor het totaalpakket, is niet bekendgemaakt. Naar verluidt gaat het om een bedrag van zo’n 750 miljoen euro.

Terugtrekken van Italiaanse markt

De joint venture tussen Total en Erg werd in 2010 opgericht om voet aan de grond te krijgen in Italië. En met succes. TotalErg nam met 2600 tankstations de vierde plek in op de bomvolle Italiaanse markt, die in totaal zo’n 21.000 stations beslaat.

De verkoop is het volgende bewijs dat het Franse concern zich langzaam maar zeker terugtrekt uit Italië. Total verkocht eind september ook al de joint venture Total Italia Gas aan UGI Corp. Zowel Total als energiemaatschappij Erg willen zich komende tijd sterker gaan focussen op alternatieve brandstoffen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.