Ook Renault zet fors in op elektrisch rijden

Autoconcern Renault gelooft in de toekomst van elektrisch rijden. Het bedrijf gaat daarom de komende jaren twaalf elektrisch aangedreven modellen ontwikkelen, waarvan acht volledig op stroom rijden. Daarmee wil het zijn marktpositie op het gebied van elektrische auto’s versterken. Dat heeft topman Carlos Ghosn vrijdag bekendgemaakt.

Renault is momenteel samen met alliantiepartner Nissan wereldwijd marktleider in het elektrisch rijden. Eerstgenoemde brengt onder andere de Zoe op de markt, terwijl Nissan met zijn Leaf-model een populaire elektrische auto heeft. Door de extra modellen die het bedrijf op de markt brengt, willen de Fransen hun positie behouden. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar China en andere Aziatische landen.

Volkswagen, BMW en Mercedes

Eerder al kondigden diverse Duitse producenten aan miljarden uit te trekken voor accu-auto’s. Zo wil Volkswagen twintig miljard euro investeren in elektrische voertuigen. Daarbovenop wordt vijftig miljard uit de portemonnee gehaald voor de verbetering van accu’s. Branchegenoten BMW en Daimler kondigden eerder dit najaar ook aan veel nieuwe e-modellen op de markt te brengen.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook Renault zet fors in op elektrisch rijden | TankPro.nl

Ook Renault zet fors in op elektrisch rijden

Autoconcern Renault gelooft in de toekomst van elektrisch rijden. Het bedrijf gaat daarom de komende jaren twaalf elektrisch aangedreven modellen ontwikkelen, waarvan acht volledig op stroom rijden. Daarmee wil het zijn marktpositie op het gebied van elektrische auto’s versterken. Dat heeft topman Carlos Ghosn vrijdag bekendgemaakt.

Renault is momenteel samen met alliantiepartner Nissan wereldwijd marktleider in het elektrisch rijden. Eerstgenoemde brengt onder andere de Zoe op de markt, terwijl Nissan met zijn Leaf-model een populaire elektrische auto heeft. Door de extra modellen die het bedrijf op de markt brengt, willen de Fransen hun positie behouden. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar China en andere Aziatische landen.

Volkswagen, BMW en Mercedes

Eerder al kondigden diverse Duitse producenten aan miljarden uit te trekken voor accu-auto’s. Zo wil Volkswagen twintig miljard euro investeren in elektrische voertuigen. Daarbovenop wordt vijftig miljard uit de portemonnee gehaald voor de verbetering van accu’s. Branchegenoten BMW en Daimler kondigden eerder dit najaar ook aan veel nieuwe e-modellen op de markt te brengen.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.