Xximo geeft korting op brandstofprijs langs Nederlandse snelwegen

Aanbieder van mobiliteitskaarten Xximo voert een kortingsregeling in voor tanken bij 75 snelwegstations in Nederland. Deze wijziging gaat in per 1 oktober 2017. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. Patrick Bunnik is CEO van de kaartaanbieder en legt uit: “De afgelopen jaren tanken zakelijke rijders steeds minder langs de snelweg vanwege de hoge literprijs. En dat terwijl de horecafaciliteiten bij tankstations langs de snelwegen juist zeer sterk zijn verbeterd. Na de wijziging is het voor Xximo-gebruikers weer eenvoudiger om daar gebruik van te maken en tegelijkertijd tegen een voordeligere prijs te tanken.”

De kaarten van Xximo kunnen op 3.200 Nederlandse tankstations worden gebruikt. Dat is bijna tachtig procent van alle vestigingen in ons land. Het bedrijf gaat deze locaties opnieuw indelen naar prijsniveau. Categorie A biedt nul tot vier cent korting per liter ten opzichte van de landelijke adviesprijs. Categorie B biedt vijf tot negen cent korting en categorie C biedt tien cent of meer korting. Ook het snelwegbeleid wordt dus aangepast.

Korting

Om werknemers aanspraak te laten maken op de brandstofkorting, selecteren mobility- of fleetmanagers in de vernieuwde online portal eenvoudig per kaarthouder bij welke categorieën tankstations de medewerkers terechtkunnen. De gratis Milo-app van het bedrijf toont vervolgens het beschikbare netwerk van tankstations op basis van de prijsinstelling en navigeert direct naar het gekozen station. De netwerkaanpassing en kortingsregeling zijn van toepassing voor alle Mobility Card-houders in Nederland, bij wie het Xximo-logo op de kaart staat.

De aanbieder van mobiliteitskaarten is opgericht in 2011 en biedt zijn gebruikers een digitaal platform, waar ze alle vormen van zakenreizen kunnen plannen, beheren en betalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van Tendris Holding, Sodexo en het Xximo-management zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.