Naast elektrisch wordt ook aardgas belangrijke pijler voor Volkswagen

Volkswagen wil in Duitsland het aantal voertuigen op aardgas vertienvoudigen in de komende jaren. Ook het aantal vulpunten moet ruim worden verdubbeld. Het gaat om zowel personenauto’s als trucks. De autoproducent is in dit verband een samenwerking aangegaan met diverse energieleveranciers, waaronder Total, Gazprom, Pitpoint en E.On.

Eerder deze maand werd bekend dat Volkswagen van plan is tientallen miljarden te pompen in elektrisch rijden. Daarbij kijkt het bedrijf zowel naar voertuigen als naar het verbeteren van de accu’s. Toch ziet de autobouwer ook aardgas als een belangrijke brandstof voor de toekomst.

Trucks

Als het aan Volkswagen ligt, zouden er In 2025 een miljoen voertuigen op aardgas moeten rondrijden bij de oosterburen. Momenteel zijn dat er nog slechts honderdduizend. Dat moet dus vertienvoudigen in acht jaar tijd, waarbij zowel het aantal personenauto’s als het aantal trucks moet groeien. Ook kijken ze naar het openbaar vervoer.

Het aantal vulpunten moet ook fors de hoogte in. Dat zijn er nu nog negenhonderd, maar in 2025 moeten dat er zo’n tweeduizend zijn. Daarbij kijken de initiatiefnemers naar verschillende varianten. Zowel fossiel als hernieuwbaar en zowel gecomprimeerd aardgas (cng) als vloeibaar aardgas (lng). Ook in andere landen willen de betrokken bedrijven zich inzetten voor de groei van aardgasmobiliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.