Fastned krijgt 4 miljoen voor aanleg 25 Duitse snellaadstations

Fastned ontvangt 4,1 miljoen euro subsidie van de Duitse overheid. Het geld wordt gebruikt voor de bouw van 25 stations met meerdere snelladers door heel Duitsland. De vestigingen worden uitgerust met laadpalen die het mogelijk maken om in twintig minuten stroom te ‘tanken’ waarmee ruim 250 kilometer kan worden gereden. De eerste vestiging is naar verwachting begin volgend jaar gereed.

De subsidie maakt deel uit van een programma om de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s te stimuleren. Dit moet de drempel verlagen voor bedrijven die willen investeren in laadfaciliteiten, terwijl er nog onvoldoende elektrische auto’s rijden. Zo moet het kip-en-ei-probleem worden opgelost. Met het subsidieprogramma worden bedrijven gestimuleerd om in enkele jaren driehonderd miljoen euro te investeren in snelle laadinfrastructuur. Van de totale investering ontvangen ze ongeveer veertig procent terug.

België en Verenigd Koninkrijk

Fastned is een in Amsterdam gevestigde onderneming, die laadstations bouwt voor elektrische auto’s. In ons land heeft het bedrijf inmiddels ruim zestig locaties gerealiseerd. Naast Nederland en Duitsland werkt Fastned ook aan laadstations in het Verenigd Koninkrijk en België.

Bij de stations willen de Amsterdammers ook graag shops aanleggen. De vergunningen hiervoor zijn nog niet binnen. Rijkswaterstaat weigert deze te verlenen. Deze weigering is succesvol aangevochten door Fastned bij de rechter. Rijkswaterstaat besloot echter vorige maand om tegen deze uitspraak in beroep te gaan.

Lees ook: Rijkswaterstaat alsnog in hoger beroep over shops Fastned

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.