Europese norm waterstofstations ter commentaar gepubliceerd

Waterstof verovert langzaamaan zijn plek in het wegvervoer. Er komen steeds meer auto’s die hierop rijden en er wordt gebouwd aan een tankinfrastructuur. Recentelijk is een normontwerp opgesteld voor waterstof-tankinstallaties. Hierop kunnen belanghebbenden hun commentaar indienen. Dit kan tot 24 augustus 2017.

Er komt steeds meer aandacht voor rijden op niet-conventionele brandstoffen en voor emissievrij autorijden. In de toekomst kunnen waterstofauto’s hierin een belangrijke rol gaan spelen. De eerste (serieproductie)auto’s op waterstof zijn al op de markt, terwijl bijvoorbeeld in Duitsland hard wordt gebouwd aan een netwerk van vulpunten.

Vereisten

Het normontwerp EN 17127 beschrijft de minimale vereisten om interoperabiliteit van waterstoftankstations te verzekeren, inclusief protocollen voor afleveren van gasvormig waterstof aan wegvoertuigen. In de toekomst wordt er vanuit Europese regelgeving verwezen naar deze norm.

Belanghebbenden kunnen tot 24 augustus 2017 commentaar indienen op het Europese normontwerp. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een commentaarformulier. Dit kan worden opgevraagd via energy@nen.nl. Het toegezonden commentaar wordt besproken door leden van de Nederlandse normcommissie ‘Waterstof en Brandstofcellen’. Zij besluiten welk commentaar uiteindelijk door Nederland wordt ingediend.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze norm, over het normalisatieproces, of om lid te worden van de Nederlandse normcommissie ‘Waterstof en Brandstofcellen’ kunnen geïnteresseerden kijken op de Nen-site of contact opnemen met Indra te Ronde, consultant Energie, telefoon (015) 2 690 406 of e-mail energy@nen.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Europese norm waterstofstations ter commentaar gepubliceerd”

Theo Arts|11.08.17|10:51

Beste Tom, hoezo benzine in de lift, de 95 staat in de uitverkoop. Per 1-1-2018 is er geen 95 meer te krijgen. En moeten de benzine rijders E10 of de veel duurdere premium brandstoffen gaan tanken.Ga naar kassa 20 van de Schatkist…… Waar blijft de Nederlandse overheid met de aanpassing van de waterstof op de huidige infrastructuur !!??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.