DCB Energy opent drie lng-stations samen met Pitpoint

Brandstofhandelaar DCB Energy opent op korte termijn drie lng-punten. Het gaat om Truck Easy-stations in Den Hoorn, Venlo en Roosendaal. Het bedrijf werkt hierbij samen met Pitpoint.LNG. Als eerste is de locatie in Den Hoorn aan de beurt. Deze is naar verwachting operationeel vanaf eind dit jaar. Kort daarop volgt het station in Venlo. Begin volgend jaar wordt daar de vestiging in Roosendaal aan toegevoegd. 

Lng staat voor liquefied natural gas, ofwel vloeibaar aardgas. Het wordt in Nederland al jaren als brandstof toegepast en wint elk jaar aan populariteit in het zwaar transport. Het vloeibare aardgas verbrandt schoner dan diesel Euro VI-norm: dertig procent minder gezondheidsschade en tien procent minder uitstoot van CO2.

Ook cng

Naast lng zal op de locaties ook compressed natural gas (cng) worden aangeboden. Jan Willem Drijver is managing director van PitPoint.LNG en licht toe: “Rijden op lng is minder belastend voor de lokale luchtkwaliteit en dus ook voor de gezondheid van de bewoners in de omgeving.”

“Met de nieuwe tanklocaties is schoner transport nog meer binnen handbereik. De vestigingen liggen in de buurt van drukke wegen die veelvuldig gebruikt worden door vrachtwagens. Neem bijvoorbeeld de locatie Harnaschpolder in Den Hoorn. Die heeft een centrale ligging ten opzichte van Royal Flora Holland, Delft, Den Haag, Rotterdam en het Westland, en is ideaal te bereiken via onder meer de A4, de A12, de A13.”

Joint venture

PitPoint.LNG is een joint venture, die gevormd is door PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland BV. Deze joint venture richt zich volledig op de realisatie en exploitatie van tankinfrastructuur voor vrachtwagens en schepen op het gebied van vloeibaar aardgas. De realisatie van deze lng-locaties is onderdeel van het project LNG Motion, dat mede is gefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie.

DCB Energy is opgericht in 1961 in Bleiswijk en is uitgegroeid tot één van de grootste particuliere en onafhankelijke brandstoffen- en smeermiddelenleveranciers in Nederland. Het bedrijf richt zich zowel op consumenten als op zakelijke automobilisten en transportbedrijven.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DCB Energy opent drie lng-stations samen met Pitpoint | TankPro.nl

DCB Energy opent drie lng-stations samen met Pitpoint

Brandstofhandelaar DCB Energy opent op korte termijn drie lng-punten. Het gaat om Truck Easy-stations in Den Hoorn, Venlo en Roosendaal. Het bedrijf werkt hierbij samen met Pitpoint.LNG. Als eerste is de locatie in Den Hoorn aan de beurt. Deze is naar verwachting operationeel vanaf eind dit jaar. Kort daarop volgt het station in Venlo. Begin volgend jaar wordt daar de vestiging in Roosendaal aan toegevoegd. 

Lng staat voor liquefied natural gas, ofwel vloeibaar aardgas. Het wordt in Nederland al jaren als brandstof toegepast en wint elk jaar aan populariteit in het zwaar transport. Het vloeibare aardgas verbrandt schoner dan diesel Euro VI-norm: dertig procent minder gezondheidsschade en tien procent minder uitstoot van CO2.

Ook cng

Naast lng zal op de locaties ook compressed natural gas (cng) worden aangeboden. Jan Willem Drijver is managing director van PitPoint.LNG en licht toe: “Rijden op lng is minder belastend voor de lokale luchtkwaliteit en dus ook voor de gezondheid van de bewoners in de omgeving.”

“Met de nieuwe tanklocaties is schoner transport nog meer binnen handbereik. De vestigingen liggen in de buurt van drukke wegen die veelvuldig gebruikt worden door vrachtwagens. Neem bijvoorbeeld de locatie Harnaschpolder in Den Hoorn. Die heeft een centrale ligging ten opzichte van Royal Flora Holland, Delft, Den Haag, Rotterdam en het Westland, en is ideaal te bereiken via onder meer de A4, de A12, de A13.”

Joint venture

PitPoint.LNG is een joint venture, die gevormd is door PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland BV. Deze joint venture richt zich volledig op de realisatie en exploitatie van tankinfrastructuur voor vrachtwagens en schepen op het gebied van vloeibaar aardgas. De realisatie van deze lng-locaties is onderdeel van het project LNG Motion, dat mede is gefinancierd door de Connecting Europe Facility van de Europese Unie.

DCB Energy is opgericht in 1961 in Bleiswijk en is uitgegroeid tot één van de grootste particuliere en onafhankelijke brandstoffen- en smeermiddelenleveranciers in Nederland. Het bedrijf richt zich zowel op consumenten als op zakelijke automobilisten en transportbedrijven.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.