Shell lanceert nieuwe V-Power brandstoffen

Shell heeft nieuwe V-Power-brandstoffen ontwikkeld. De nieuwe benzine en diesel zijn sinds deze week beschikbaar op alle tankstations die premium brandstoffen van Shell aanbieden. De geüpdatete varianten moeten zorgen voor betere prestaties van verbrandingsmotoren en zijn geschikt voor zowel nieuwere als oudere voertuigen.

De nieuwe formule is samen met autofabrikant Ferrari tot stand gekomen en bevat de zogeheten Dynaflex-technologie. De brandstofformule bestaat uit een complexe mix die speciaal is ontwikkeld om de motorefficiëntie te behouden die door de voertuigfabrikant is ontwikkeld. De brandstof moet de motor reinigen en frictie verminderen, waardoor de deze efficiënter werkt.

Betere prestaties

Wiebe Bevelander is fuels brand manager bij Shell Nederland en licht toe: “We streven ernaar om onze gasten zo goed mogelijk te helpen en om hun reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De nieuwe V-Power-formule wordt daarom, na vijf jaar ontwikkelen en testen, gelanceerd om betere prestaties te leveren.”

Shell is niet de enige die de laatste tijd zijn brandstoffen vernieuwd. Vorig jaar voorzag BP zijn brandstoffen van de Active-technologie, die zowel bij reguliere als premium varianten werd toegepast. Total startte een test met benzines voor specifieke routes. De brandstof Advanced City was bedoeld voor stadsgebruik en Advanced Motorway voor langere afstanden op de snelweg.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

4 reacties op “Shell lanceert nieuwe V-Power brandstoffen”

wout van ganswijk|17.06.17|12:29

Vpower benzine bevatte géén bioethanol. Deze nieuwe versie, heeft die wel of geen ethanol? En is de klopvastheid nog steeds 97?

En de nieuwe diesel vpower? Heeft die ethanol?

koen kok|28.10.18|17:39

Vpower is 100 % puur

Ton Eppenhof|19.08.19|17:47

Het effect van dat motor reinigen is helaas na 5000 km niet zichtbaar in de verbrandingsruimte.

Ron Lotgerink Bruinenberg|16.10.19|21:42

Vd week v power getankt!
Ik reed met piepende banden weg bij de pomp
Wat een toename in pk’s!
Thuisgekomen, bougie eruit gedraaid en even met een camera in de verbrandingsruimte gekeken….nou, brandschoon het lijkt wel chrome!
En, mijn portomonee gaat ook beter….stukken lichter na het tanken van bijna 1,75€ per liter
Kortom, het is dat ik geen E10 mag tanken maar anders…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.