Fastned opent snellaadstations in Londen

Fastned breidt uit naar Groot-Brittanniƫ. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Het heeft een overeenkomst getekend met Transport for Londen (TfL) voor de realisatie van snellaadstations in en rondom de Britse hoofdstad. TfL is het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor infrastructuur en openbaar vervoer in en rond Londen en wil in 2020 minstens driehonderd snellaadpunten in deze regio operationeel hebben.

Fastned heeft inmiddels 61 e-stations in Nederland en heeft als ambitie om een pan-Europees netwerk van snellaadplekken voor elektrische auto’s te realiseren. Hiermee wil het in Amsterdam gevestigde bedrijf e-rijders overal laten laden. De aankondiging volgt op een recent bericht over het openen van locaties in Duitsland.

Tender

Het gemeentebestuur in Londen wil veel meer elektrische voertuigen op de weg krijgen. Hiervoor is kwalitatieve en snelle laadinfrastructuur nodig. Om dit te bewerkstelligen is TfL in het afgelopen jaar een tenderprocedure gestart om partners te selecteren die zij geschikt acht voor deze klus.

Over drie jaar moeten er driehonderd snellaadpunten zijn in en rondom Londen. Hiervoor zal TfL langdurige overeenkomsten aangaan met concessiehouders die de realisatie en exploitatie van de laadstations op zich nemen. De eerste locaties worden in aankomende zomer verdeeld onder concessiehouders, waarna begonnen wordt met de bouw.

Lees ook: Fastned opent laadstations bij Duitse Van der Valk-hotels

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.