Fastned opent laadstations bij Duitse Van der Valk-hotels

Exploitant van laadstations Fastned breidt uit naar Duitsland. Woensdag maakte het bedrijf bekend dat de eerste veertien locaties zijn verworven bij de oosterburen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met hotelketen Van der Valk, de Duitse gemeente Limburg en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung. Fastned hoopt de komende tijd nog meer locaties te verwerven in Duitsland.

De locaties zijn geschikt voor de volgende generatie elektrische auto’s, die kunnen laden op een vermogen van 150 kW tot 350 kW. Het worden de eerste stations bij de oosterburen die toegankelijk zijn voor alle automerken en waar, volgens Fastned, stekkerauto’s in vijftien minuten genoeg elektriciteit kunnen ‘tanken’ om tot vijfhonderd kilometer te kunnen rijden (bekijk het kaartje onderaan dit artikel voor een overzicht van de veertien Duitse locaties).

Fastned bouwt aan een netwerk van 201 snellaadstations langs Nederlandse rijkswegen en heeft momenteel zestig locaties operationeel. Op deze plekken verkoopt het in Amsterdam gevestigde bedrijf stroom aan elektrische rijders. Tevens opent het laadplekken aan het onderliggende wegennet in ons land. De onderneming werkt ook al enige tijd aan de ontwikkeling van laadpunten buiten Nederland.

Uitbreiding

Voor de realisatie van snellaadstations benadert Fastned (lokale) overheden en private partijen die over kwalitatief hoogwaardige locaties vlak langs de snelweg beschikken. Het bedrijf verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. Hiermee willen ze concrete stappen zetten in de ontwikkeling van een pan-Europees laadnetwerk waar alle elektrische auto’s snel kunnen laden.

Vincent Van der Valk, directeur van Van der Valk in Duitsland licht toe: “Wij richten ons, net als Fastned, op mensen die onderweg zijn. Onze hotels liggen in de buurt van belangrijke verbindingswegen en deze locaties zijn daarom ook interessant voor Fastned. Dit vormt de basis voor onze samenwerking. We zijn blij dat we deze kwalitatieve laadvoorzieningen binnenkort aan onze gasten en passanten kunnen aanbieden terwijl wij er verder geen omkijken naar hebben. Fastned regelt alles, zorgt dat de laders het altijd doen. En andersom kan de EV-rijder uiteraard gebruikmaken van onze voorzieningen.”

Lees ook: Omzet Fastned groeit gestaag, winst nog niet in zicht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.