Aantal tankstations dat lpg verkoopt is fors afgenomen

Het aantal stations dat nog lpg verkoopt, is de laatste jaren flink gedaald. Vijf jaar geleden waren er nog 1.930 pompen met autogas. Dat zijn er nu nog maar 1.480. Dat becijferen belangenvereniging Bovag en databureau Petrolview. Oorzaak hiervan is het feit dat steeds meer locaties onbemand worden. Dergelijke stations mogen geen lpg aanbieden.

Ook de dalende literverkopen van autogas dragen bij aan de afname van het aantal verkooppunten. Zo verdween bijna de helft van het aantal verkochte liters in zes jaar tijd, bleek onlangs uit cijfers van statistiekbureau CBS. Een andere oorzaak is dat gemeenten vaak niet gelukkig zijn met lpg-verkooppunten in hun stad of dorp.

Onbemand

Bovag zou graag zien dat lpg voortaan ook mag worden verkocht bij onbemande stations, meldt de brancheorganisatie aan BNR. Verkoop bij Express-locaties is nu nog verboden, omdat er volgens de regels altijd toezicht moet zijn. De belangenvereniging wil zich de komende tijd inzetten voor het onbemand autogas tanken. Ook leverancier van camerasystemen BigBrother heeft hier technologie voor ontwikkeld.

Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland verwacht dat het komende jaar de lpg-verkopen weer aan gaan trekken. Dit omdat belastingregels voor auto’s op andere brandstoffen minder voordelig worden. Het gaat hierbij vooral om semi-elektrische voertuigen, die de laatste jaren zeer populair waren bij zakelijke rijders. Een marktsegment dat in het verleden vaak koos voor lpg. “Bovendien is een netwerk van vijftienhonderd pompen nog altijd zeer degelijk”, zegt Goudberg.

Lees ook: Verkoop van lpg gehalveerd in zes jaar tijd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal tankstations dat lpg verkoopt is fors afgenomen | TankPro.nl

Aantal tankstations dat lpg verkoopt is fors afgenomen

Het aantal stations dat nog lpg verkoopt, is de laatste jaren flink gedaald. Vijf jaar geleden waren er nog 1.930 pompen met autogas. Dat zijn er nu nog maar 1.480. Dat becijferen belangenvereniging Bovag en databureau Petrolview. Oorzaak hiervan is het feit dat steeds meer locaties onbemand worden. Dergelijke stations mogen geen lpg aanbieden.

Ook de dalende literverkopen van autogas dragen bij aan de afname van het aantal verkooppunten. Zo verdween bijna de helft van het aantal verkochte liters in zes jaar tijd, bleek onlangs uit cijfers van statistiekbureau CBS. Een andere oorzaak is dat gemeenten vaak niet gelukkig zijn met lpg-verkooppunten in hun stad of dorp.

Onbemand

Bovag zou graag zien dat lpg voortaan ook mag worden verkocht bij onbemande stations, meldt de brancheorganisatie aan BNR. Verkoop bij Express-locaties is nu nog verboden, omdat er volgens de regels altijd toezicht moet zijn. De belangenvereniging wil zich de komende tijd inzetten voor het onbemand autogas tanken. Ook leverancier van camerasystemen BigBrother heeft hier technologie voor ontwikkeld.

Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland verwacht dat het komende jaar de lpg-verkopen weer aan gaan trekken. Dit omdat belastingregels voor auto’s op andere brandstoffen minder voordelig worden. Het gaat hierbij vooral om semi-elektrische voertuigen, die de laatste jaren zeer populair waren bij zakelijke rijders. Een marktsegment dat in het verleden vaak koos voor lpg. “Bovendien is een netwerk van vijftienhonderd pompen nog altijd zeer degelijk”, zegt Goudberg.

Lees ook: Verkoop van lpg gehalveerd in zes jaar tijd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.