OrangeGas bouwt aan groengasnetwerk in Overijssel

OrangeGas heeft donderdag zijn 65e vulpunt voor groengas geopend. Het gaat om een locatie aan de Veldkampsweg in Almelo. Dit jaar wil het bedrijf nog meer stations openen in de provincie Overijssel, namelijk in Enschede, Ommen, Zwolle en Deventer. In de verdere toekomst wil de aanbieder van duurzame brandstoffen ook andere energiedragers gaan verkopen, zoals elektriciteit en waterstof.

Het nieuwe station is gerealiseerd in samenwerking met Cogas en is gelegen bij hun hoofdkantoor. Cogas is zo’n vijftig jaar actief als netbeheerder in Oost-Nederland en meerdere voertuigen van het in Almelo gevestigde bedrijf rijden op groengas. Ook de gemeente Almelo heeft diverse auto’s die op het duurzame gas kunnen rijden en gebruik kunnen maken van het donderdag geopende vulpunt, dat 24 uur per dag en zeven dagen per week is geopend.

Uitstoot

Groengas is een duurzame variant van aardgas onder druk, ofwel cng (compressed natural gas). Het wordt geproduceerd uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Het heeft minder uitstoot van schadelijke stoffen dan traditionele brandstoffen en wordt gezien als tussenoplossing, voordat een volledige overstap plaatsvindt naar nóg schonere energiedragers.

Twee jaar geleden kreeg Orange Gas een financiële impuls van Energiefonds Overijssel. “Daardoor konden we het bouwen van groengasstations in de provincie flink versnellen”, aldus directeur Marcel Borger. “Naast de bestaande tanklocaties, openen we dit jaar nog stations in Deventer, Enschede, Ommen en Zwolle. Eind dit jaar is er met twaalf tanklocaties in Overijssel een goed dekkend netwerk van plaatsen waar je honderd procent groengas kunt tanken.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas bouwt aan groengasnetwerk in Overijssel | TankPro.nl

OrangeGas bouwt aan groengasnetwerk in Overijssel

OrangeGas heeft donderdag zijn 65e vulpunt voor groengas geopend. Het gaat om een locatie aan de Veldkampsweg in Almelo. Dit jaar wil het bedrijf nog meer stations openen in de provincie Overijssel, namelijk in Enschede, Ommen, Zwolle en Deventer. In de verdere toekomst wil de aanbieder van duurzame brandstoffen ook andere energiedragers gaan verkopen, zoals elektriciteit en waterstof.

Het nieuwe station is gerealiseerd in samenwerking met Cogas en is gelegen bij hun hoofdkantoor. Cogas is zo’n vijftig jaar actief als netbeheerder in Oost-Nederland en meerdere voertuigen van het in Almelo gevestigde bedrijf rijden op groengas. Ook de gemeente Almelo heeft diverse auto’s die op het duurzame gas kunnen rijden en gebruik kunnen maken van het donderdag geopende vulpunt, dat 24 uur per dag en zeven dagen per week is geopend.

Uitstoot

Groengas is een duurzame variant van aardgas onder druk, ofwel cng (compressed natural gas). Het wordt geproduceerd uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Het heeft minder uitstoot van schadelijke stoffen dan traditionele brandstoffen en wordt gezien als tussenoplossing, voordat een volledige overstap plaatsvindt naar nóg schonere energiedragers.

Twee jaar geleden kreeg Orange Gas een financiële impuls van Energiefonds Overijssel. “Daardoor konden we het bouwen van groengasstations in de provincie flink versnellen”, aldus directeur Marcel Borger. “Naast de bestaande tanklocaties, openen we dit jaar nog stations in Deventer, Enschede, Ommen en Zwolle. Eind dit jaar is er met twaalf tanklocaties in Overijssel een goed dekkend netwerk van plaatsen waar je honderd procent groengas kunt tanken.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.