Total start proef met nieuwe benzines in Rotterdam

Total is dinsdag een pilot gestart met nieuwe benzine- en dieselvarianten, die rekening houden met de route die de klant moet rijden. Het gaat om Advanced City voor stadsgebruik en om Advanced Motorway voor langere afstanden op de snelweg. De nieuwe brandstoffen worden in eerste instantie aangeboden bij twee locaties in Rotterdam. Blijkt de test succesvol te zijn, dan wordt ‘Route tanken’, zoals Total het noemt, mogelijk op meer tankstations toegepast.

“Bij lange ritten over de snelweg wordt benzine anders verbrand dan bij korte ritten binnen de bebouwde kom. In dat laatste geval wordt de motor soms niet eens goed warm”, aldus de Franse maatschappij. Met de nieuwe brandstofvarianten speelt Total hierop in.

Prestaties

De samenstelling van City bevat extra reinigende hulpstoffen en ze beschermt de verstuivers en de brandstofleidingen van de motor. Dat leidt tot schoner gebruik in de bebouwde kom. De Motorway-variant is geoptimaliseerd voor betere prestaties van het voertuig bij langer en intensiever gebruik op snelwegen.

“Beide zorgen voor een betere bescherming van de motor. Met Route tanken kunnen bestuurders daarom op de langere termijn op kosten en onderhoud besparen.” De nieuwe brandstoffen worden aangeboden bij tankstation Alexandrium in Capelle aan den IJssel en de vestiging Prinsenlaan in Rotterdam.

Excellium

De proef zal enkele maanden duren, waarbij de nieuwe brandstoffen twee cent duurder zijn dan reguliere varianten. Ze vormen geen vervanger van de premium brandstoffen Excellium. Deze blijven gewoon beschikbaar bij beide locaties.

Het tanken werkt als volgt. Op de pomp zit een scherm, waar de automobilist of motorrijder kan kiezen voor één van de nieuwe brandstoffen. In de pomp wordt vervolgens de juiste samenstelling gemengd, die men meteen kan tanken. Wie niet kiest bij het scherm tankt standaard benzine, die wel voorzien is van de Advanced-technologie.

Differentiëren met brandstof

Total is niet de enige die zich de laatste tijd probeert te onderscheiden met nieuwe varianten van traditionele brandstoffen. BP pakte eerder dit jaar groots uit met de lancering van de Active-brandstoffenlijn. Daarbij kregen zowel de premium als de reguliere brandstoffen een kwaliteitsimpuls. Ook Esso wil zich onderscheiden en probeert dat met de vorig jaar geïntroduceerde Synergy-brandstoffen, waarbij ook het voorterrein een nieuwe uitstraling kreeg, terwijl Shell besloot om de V-Power-brandstoffen in het zonnetje te zetten.

Hieronder een affiche van het Route tanken van Total:

Advanced brandstoffen Total

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.