Orpak installeert wetstockmanagement-systeem bij 150 tankstations

Orpak heeft bij een Oost-Europese retailer zijn wetstockmanagement-systeem ForeVision toegepast. Hiermee wil de retailer meer inzicht krijgen in zijn ‘natte voorraad’, ofwel de brandstof. Het nieuwe systeem kan onder meer het verlies van benzine of diesel snel signaleren. Het tankstationbedrijf, wiens naam niet wordt meegedeeld, heeft het systeem toegepast op 150 coco-locaties. De komende tijd worden daar nog meer vestigingen aan toegevoegd.

“Na de implementatie van het systeem heeft het meteen zijn waarde bewezen door verschillende soorten brandstofverlies snel te detecteren. Daardoor heeft het bedrijf meer grip op zijn voorraad en is er geen noodzaak meer voor een analist, hetgeen de personeelskosten kan drukken”, meldt Aryeh Frei van Orpak.

Backoffice

“ForeVision kan worden gebruikt in combinatie met veel backofficesystemen. Het verzamelt gegevens van alle locaties, kan brandstofverliezen detecteren en brandstofleveranties afhandelen.” Op dit moment lopen er nog zes andere projecten met brandstofretailers in Europa, Midden-Oosten en Azië.

Orpak is een wereldwijd opererende leverancier en ontwikkelaar van software en hardware voor tankstationbedrijven, met kantoren in onder meer Nederland, Roemenië en India. Het mag zo’n dertigduizend tankstations tot zijn klantenkring rekenen, van onder meer Lukoil, BP, Shell en Total.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.