LNG-tankstation Rolande Geldermalsen

Rolande breidt LNG-netwerk uit met vijfde vulpunt

Rolande heeft in Nederland een vijfde LNG-tankstation geopend in Geldermalsen op het terrein van het tankstation van Lukoil. Het is tot stand gekomen door De Ketensamenwerking LBG Rivierenland: een consortium van Rolande LNG, Gebiedscoöperatie Rivierenland, Stout groep en Logistic Hotspot Rivierenland. Deze partijen werken samen in het project ‘Brandstoftransitie bio-LNG’.

Rolande, dat zich vooral bezighoudt met de in- en verkoop van LNG en bio-LNG, probeert op verschillende manieren rijden op vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar biogas (LBG) voor vrachtverkeer in Nederland en Europa te stimuleren. De dochter van Iveco-dealer Schouten doet dat door de ontwikkeling, bouw en exploitatie van LNG-tankstations en door mee te werken aan de ontwikkeling van LNG-trucks.

Locaties

De andere LNG-stations van Rolande zijn te vinden in Tilburg, Veghel, Utrecht en Nieuwegein. Op korte termijn moeten er ook stations komen in Heteren en Pesse. Voor het uitrollen van de gehele keten van tankstations, distributie, inkoop, klanten en het voorzien van trucks- ontving Rolande LNG subsidie van het ministerie van Economische zaken.

Bij de opening van het vijfde LNG-station verwees Iveco alvast naar de nieuwe LNG-truck die medio juni op de markt komt.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.