Nieuw LNG-tankstation bij distributiecentrum Albert Heijn

LNG-tankstation ENN Clean Fuels Zaandam bij distributiecentrum Albert Heijn. Bron: ENN

Brandstofleverancier ENN Clean Fuels heeft eerder deze maand een LNG-tankstation geopend bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam, bestemd voor de vervoerders van Albert Heijn in de regio. De installatie heeft een opslagcapaciteit van 60.000 liter en kan dagelijks zo’n 150 vrachtauto’s van LNG voorzien.

Albert Heijn is een actieve gebruiker van LNG. In 2011 nam het bedrijf in samenwerking met logistiek dienstverlener Simon Loos dertig LNG-trucks in gebruik voor de distributie van de winkels. Daarna volgden meer vervoerders. Inmiddels rijdt ruim 10 procent van de vrachtauto’s voor Albert Heijn op LNG. Albert Heijn kiest niet alleen voor schonere brandstof, maar profiteert door de inzet van LNG-trucks ook van verruiming van venstertijden en ontheffingen in sommige stedelijke gebieden.

Andere stations

ENN heeft samen met Simon Loos een tankvrijgave- en registratiesysteem ontwikkeld. Een speciaal ingebouwde voertuigkoppeling communiceert draadloos met het tankstation, dat daardoor alle relevante truck-, tank- en chauffeursinformatie automatisch en op afstand uitleest. Zo’n 160 chauffeurs, onder wie die van Simon Loos, gaan gebruik maken van de nieuwe tankinstallatie.

Afgelopen najaar opende Shell een LNG-tankstation op het terrein van het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker met een capaciteit van 70.000 liter, bestemd voor vrachtauto’s die de Albert Heijn-filialen bevoorraden. Bij drie andere distributiecentra maakt Albert Heijn gebruik van LNG-stations in de buurt. Bij de distributiecentra in Tilburg en Geldermalsen gaat het om LNG-stations van Rolande en bij het distributiecentrum in Zwolle wordt gebruikgemaakt van een station van PitPoint.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.