BP wil stijging literverkopen door vernieuwing brandstoffen

BP heeft de brandstoffen op zijn tankstations vernieuwd. Door toepassing van nieuwe technologie – Active genoemd – moet vuil in verbrandingsmotoren worden verwijderd en moet voorkomen worden dat nieuw vuil ontstaat. Tevens kunnen voertuigen meer kilometers maken met dezelfde hoeveelheid brandstof. Het gaat hierbij zowel om reguliere benzine en diesel als om premium varianten. De vernieuwde brandstoflijn is in verschillende stappen over de Nederlandse stations uitgerold en is sinds woensdag bij alle BP’s verkrijgbaar.

Zowel de eigen locaties als de dealerstations beschikken dus al over de brandstoffen met Active-technologie. Eerder zijn deze varianten in onder andere Spanje en het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. De vernieuwing heeft geen betrekking op lpg of andere alternatieven.

Literverkopen

BP verwacht van de nieuwe producten dat ze zorgen voor een toename van het aantal verkochte liters. Met welk percentage de literverkopen moeten stijgen, maakt het bedrijf echter niet bekend. De aanpassing van de brandstoffen heeft geen gevolgen voor de adviesprijzen.

Het van oorsprong Britse bedrijf heeft vijf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe technologie. Door veel te testen met veel verschillende typen voertuigen is BP ervan overtuigd dat de Active-brandstoffen resulteren in een schonere verbranding en motor.

Efficiency

Tevens neemt de efficiency van de brandstoffen toe. De Britten claimen dat personenauto’s met de nieuwe diesels 56 kilometer extra kunnen rijden en met benzines 44 kilometer meer, in vergelijking met de vorige serie brandstoffen. Daarbij gaat het uit van een actieradius van 850 kilometer (diesel) en 650 kilometer (benzine) per tankbeurt.

Ook het vrachtautosegment moet gaan profiteren. De brandstofbesparing kan volgens de oliemaatschappij oplopen tot 340 liter per jaar bij lichte vrachtauto’s en 912 liter bij zwaardere varianten, uitgaande van een jaarlijkse kilometrage van vijftigduizend voor eerstgenoemde categorie en tachtigduizend voor de zwaardere vrachtauto’s.

De komende weken wordt een grootschalige reclamecampagne gehouden. Zowel op televisie als op radio zal aandacht worden gevraagd voor de nieuwe lijn Active-brandstoffen.

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.