Vlaamse Energieminister wil cng-station in elke gemeente

Vlaanderen moet ruim driehonderd cng-stations hebben in 2020. En anders moet er in ieder geval in elke Vlaamse gemeente een vulpunt komen. Ook moeten er twintig waterstofstations en vijfduizend laadpalen zijn gerealiseerd tegen die tijd. Dat zei de Vlaamse minister van Energie Annemie Turtelboom tijdens de Autosalon-beurs in Brussel, die vorige week van start ging.

Cng staat voor compressed natural gas, ofwel aardgas onder druk, en wordt gezien als een belangrijke verduurzamer van het personenauto-segment. In Nederland zijn al meer dan honderd cng-locaties gerealiseerd.

Vergroening

Turtelboom geeft aan dat vergroening van het Vlaamse wagenpark alleen mogelijk is als er ook genoeg vulpunten voor alternatieve brandstoffen zijn. Dat is volgens de bewindsvrouw nog zeker niet op het gewenste niveau bij de zuiderburen.

Tegelijkertijd ondertekenden zes aanbieders van laadpalen een gedragscode voor België. Het gaat hierbij onder meer om Eneco, The New Motion en Allego. De betrokken bedrijven beloven open toegang tot hun laadpunten, standaardisatie van technologie en prijstransparantie. Daardoor moet de Belgische infrastructuur voor elektrische voertuigen op hetzelfde niveau komen als in andere landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.