Fastned heeft vijftigste snellaadstation geopend in Zeeland

Fastned heeft onlangs zijn vijftigste locatie geopend. Het gaat om een vestiging in Zeeland, aan de zuidzijde van de A58 bij verzorgingsplaats Vliedberg. De exploitant van snellaadstations opende recentelijk aan de noordzijde van dezelfde snelweg ook al een vestiging, bij verzorgingsplaats Selnisse. Bij beide locaties is ook een Total gevestigd. In totaal wil Fastned 201 stations aan de Nederlandse snelwegen en ook diverse locaties aan het onderliggende wegennet.

Fastned legt zich volledig toe op het leveren van elektriciteit voor het wegverkeer. Het bedrijf veroverde enkele jaren geleden voor 201 snelweglocaties de huurrechten voor snellaadstations. Kort daarna begon het bedrijf met bouwen.

Den Haag

Ook aan niet-snelwegen komen laadstations. Onlangs sloot Fastned namelijk met gemeente Den Haag een overeenkomst voor de aanleg van vijf laadfaciliteiten, die het komende jaar operationeel moeten worden. De komende jaren moeten in nog meer gemeenten stations komen.

De Fastned-locaties zijn onbemand en hebben enkele snellaadpalen. Deze kunnen maximaal 150 laadbeurten per dag verwerken. Dat aantal wordt echter niet gehaald. Bij veel stations komen maar enkele klanten per dag per locatie. Het bedrijf verwacht de komende jaren dat elektrisch vervoer in Nederland een hoge vlucht neemt en dat daardoor het aantal laadbeurten toeneemt.

Lees ook: Fastned denkt na over miljoenenclaim tegen Staat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.