accijns, tankstation grens

Belgische stations moeten betalen voor Nederlandse klanten

Pomphouders in het Belgische Maasmechelen moeten binnenkort extra belasting betalen voor de toestroom van Nederlandse klanten. Door de belasting wil de plaatselijke overheid de extra kosten financieren die het moet maken door de overlast van Nederlandse tanktoeristen. Als de tankstations deze belasting doorberekenen aan de klanten wordt het minder aantrekkelijk voor Nederlanders om in de Belgische grensgemeente inkopen te doen. Dat loont toch al minder, doordat accijnzen op diesel en tabak vorige maand zijn verhoogd bij de zuiderburen.

De gemeente Maasmechelen wil dat tankstations jaarlijks honderd euro per tankpistool extra gaan betalen. Voor een tankinstallatie die geschikt is voor vrachtauto’s moet dat zelfs 2.500 euro extra worden. Daarmee hoopt de plaatselijke overheid zo’n zestigduizend euro per jaar te kunnen verdienen.

Overlast

Veel Nederlanders tanken in het Belgische dorp, wat zorgt voor overlast. De extra kosten die moeten worden gemaakt voor het veilig houden van de gemeente, wil de burgemeester voortaan doorberekenen aan de pomphouders, die het wellicht gaan verrekenen in de pompprijs. De pomphouders laten het er niet bij zitten. Ze vinden het een ’pestbelasting’ en overwegen om juridische stappen te nemen tegen deze maatregel.

Nu nog rijden veel Nederlanders naar België of Duitsland omdat daar de prijzen van brandstof en andere artikelen lager zijn. Begin november gingen echter de accijnzen op diesel, sigaretten en shag omhoog. Hierdoor is voor deze producten het prijsverschil met Nederland minder geworden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische stations moeten betalen voor Nederlandse klanten | TankPro.nl
accijns, tankstation grens

Belgische stations moeten betalen voor Nederlandse klanten

Pomphouders in het Belgische Maasmechelen moeten binnenkort extra belasting betalen voor de toestroom van Nederlandse klanten. Door de belasting wil de plaatselijke overheid de extra kosten financieren die het moet maken door de overlast van Nederlandse tanktoeristen. Als de tankstations deze belasting doorberekenen aan de klanten wordt het minder aantrekkelijk voor Nederlanders om in de Belgische grensgemeente inkopen te doen. Dat loont toch al minder, doordat accijnzen op diesel en tabak vorige maand zijn verhoogd bij de zuiderburen.

De gemeente Maasmechelen wil dat tankstations jaarlijks honderd euro per tankpistool extra gaan betalen. Voor een tankinstallatie die geschikt is voor vrachtauto’s moet dat zelfs 2.500 euro extra worden. Daarmee hoopt de plaatselijke overheid zo’n zestigduizend euro per jaar te kunnen verdienen.

Overlast

Veel Nederlanders tanken in het Belgische dorp, wat zorgt voor overlast. De extra kosten die moeten worden gemaakt voor het veilig houden van de gemeente, wil de burgemeester voortaan doorberekenen aan de pomphouders, die het wellicht gaan verrekenen in de pompprijs. De pomphouders laten het er niet bij zitten. Ze vinden het een ’pestbelasting’ en overwegen om juridische stappen te nemen tegen deze maatregel.

Nu nog rijden veel Nederlanders naar België of Duitsland omdat daar de prijzen van brandstof en andere artikelen lager zijn. Begin november gingen echter de accijnzen op diesel, sigaretten en shag omhoog. Hierdoor is voor deze producten het prijsverschil met Nederland minder geworden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.