Eneco gaat vijftig laadpalen plaatsen in Noord-Brabant

Energiebedrijf Eneco gaat in de provincie Noord-Brabant vijftig laadpalen plaatsen voor elektrische auto’s. De opladers leveren groene stroom en worden in de eerste helft van komend jaar geplaatst. De exacte locaties van de palen zijn nog niet bekend, net als de kosten die ermee samenhangen. Eneco wil ook met andere provinciebesturen soortgelijke afspraken maken.

Het bedrijf levert al enige tijd laadpalen aan particulieren. Daar komen ook steeds meer openbare laadpalen bij. Daarnaast heeft Eneco een overeenkomst gesloten met Renault over het opladen van e-auto’s. Bij de methode die beide partijen overeen zijn gekomen, moet het voor eigenaren van stekkervoertuigen goedkoper worden om op te laden.

Tijdstip

Bij deze nieuwe manier van opladen, kunnen eigenaren een tijdstip aangeven waarop het voertuig opgeladen moet zijn. De auto gaat dan zelf op zoek naar de goedkoopste momenten om op te laden. Stroom heeft namelijk gedurende de dag verschillende prijzen. Volgens de initiatiefnemers kan dit een kostenbesparing opleveren van ongeveer vijftien procent.

Momenteel zijn er alleen plannen voor de Renault Zoe als het gaat om deze manier van opladen. Wel wil Eneco ook met andere autofabrikanten hierover afspraken maken. Welke fabrikanten dit zijn en hoeveel, is nog niet bekend.

Lees ook: Fastned bouwt vijf off-highway laadstations Den Haag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.