Blue One 95, Argos

Aantal aanbieders van blue one 95 gegroeid naar 200 stations

De alternatieve brandstof blue one 95 wordt sinds kort op tweehonderd tankstations in Nederland aangeboden. Een locatie van Brand Oil in Zutphen is de tweehonderdste. Op termijn hoopt producent Argos dat een kwart van de Nederlandse brandstofmarkt het gaat aanbieden. Dat betekent dat er nog zo’n achthonderd locaties bij moeten komen.

Blue one 95 kan gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die ook E10 kan gebruiken. Het bevat tien procent ethanol, wat een hoger percentage duurzame biobrandstoffen is dan de reguliere euro 95. Dat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. De adviesprijs ligt één cent onder die van reguliere benzine.

Argos

De opmars van de alternatieve brandstof gaat hard. Eind 2012 bracht Argos het op de markt, waarbij het uitsluitend werd aangeboden op een aantal locaties van de Rotterdamse oliehandel zelf.

Inmiddels hebben diverse andere handelaren besloten om het ook te verkopen. Zo heeft Brand Oil al 25 locaties met de nieuwe brandstof. Daarnaast zijn er onder andere stations van AVIA, Texaco en Haan in het blue one 95-netwerk opgenomen.

Lees ook: Europa dwingt Argos om brandstof blue one ‘vuiler’ te maken

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.