Orange Gas start met gratis stofzuigen op eigen stations

Orange Gas start een pilot met gratis stofzuigen op twee van zijn eigen vulpunten. Het bedrijf exploiteert stations waar autorijders honderd procent groengas kunnen tanken en binnenkort ook op enkele plekken kunnen stofzuigen. Tijdens een tankbeurt, die doorgaans ongeveer twee minuten duurt, kunnen klanten hun auto reinigen met een stofzuiger die in de pomp is verwerkt. Als de ervaringen goed zijn, wordt de extra service uitgebreid naar andere locaties. Het concept is afgelopen dinsdag voor het eerst getoond op vakbeurs Taxi Expo.

Alle Orange Gas-pompen zijn uitgerust met een slim start-stop-systeem. Zodra het tanken begint, heeft de klant daardoor de handen vrij. Zolang de pomp loopt, kan de stofzuiger in werking worden gesteld. De stofzuiger stopt automatisch zodra de tankbeurt klaar is. De slang is uittrekbaar, zodat deze ook bij bestelbussen en andere grotere voertuigen ver genoeg reikt.

Uitbreiding

Het concept wordt in eerste instantie op twee eigen locaties ingebouwd, namelijk aan de Atoomweg in Utrecht en aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. Bij gebleken succes en voldoende animo, wordt het concept verder uitgerold naar andere vestigingen.

Diverse traditionele tankstations hebben ook een vulpunt van Orange Gas op hun terrein. Of de gratis stofzuig-mogelijkheid ook daar wordt aangeboden, wordt bepaald in overleg met de betreffende stationsuitbater. Dit omdat veel vestigingen al betaald stofzuigen aanbieden.

Netwerk

Orange Gas heeft momenteel een netwerk van ongeveer zestig vulpunten en verkoopt uitsluitend honderd procent groengas, naar eigen zeggen de schoonste brandstof van dit moment. De komende jaren moet dat aantal fors worden uitgebreid naar een netwerk van meer dan honderd vestigingen.

Directeur Marcel Borger is bedenker van het nieuwe stofzuigconcept en legt uit: “Het idee ontstond toen ik op één van onze stations tankte en mijn auto inkeek. Die kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Op dat moment ontbrak mij de tijd om daarvoor nog speciaal naar een stofzuigerplek te rijden. Zo bedacht ik dat het ideaal zou zijn, als je dit kunt doen terwijl je tankt. En dan ook nog gratis, zonder gedoe met munten.” Bij dit initiatief wordt samengewerkt met aanbieder van reinigingsproducten Kärcher.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.