Nove waarschuwt voor oplichting bij aanvragen tankpassen

Diverse brandstofhandelaren zijn de afgelopen tijd slachtoffer geworden van criminelen die zich voordoen als medewerkers van vlooteigenaren. Branchevereniging Nove kreeg diverse meldingen hierover binnen en waarschuwt andere bedrijven in de branche hiervoor op te letten, want de schade kan oplopen tot tienduizenden euro’s.

De criminelen gaan als volgt te werk. Ze benaderen een bedrijf met het verhaal dat ze tankpassen willen aanvragen voor een wagenpark. Ze nemen hierbij de identiteit aan van medewerkers van bestaande transportbedrijven of andere vlooteigenaren, tot aan een gelijkend e-mailadres aan toe. Ook beschikken ze over de juiste papieren, met een Sepa-overeenkomst.

Schade

Als de criminelen de tankpassen eenmaal ontvangen hebben, tanken ze binnen korte tijd veel brandstof voor een bedrag van bijvoorbeeld 40.000 euro. Ze zijn daarna niet meer te achterhalen. Naar het geld kunnen getroffen bedrijven meestal fluiten.

Vaak grijpen brandstofdieven de rustige zomerperiode aan om hun slag te zijn. Bedrijven zijn in deze periode onderbezet en criminelen maken daar graag gebruik van. Nove-directeur Erik de Vries adviseert ondernemers die tankpassen uitgeven daarom alert te zijn voor deze vorm van criminaliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Nove waarschuwt voor oplichting bij aanvragen tankpassen”

Rob van Gestel|09.07.15|19:39

Lijkt mij tijd voor landelijke credit check voor tankstation ondernemers? We hebben al diverse partijen voor incasso. We kunnen in dit geval beter voor in de keten zitten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nove waarschuwt voor oplichting bij aanvragen tankpassen | TankPro.nl

Nove waarschuwt voor oplichting bij aanvragen tankpassen

Diverse brandstofhandelaren zijn de afgelopen tijd slachtoffer geworden van criminelen die zich voordoen als medewerkers van vlooteigenaren. Branchevereniging Nove kreeg diverse meldingen hierover binnen en waarschuwt andere bedrijven in de branche hiervoor op te letten, want de schade kan oplopen tot tienduizenden euro’s.

De criminelen gaan als volgt te werk. Ze benaderen een bedrijf met het verhaal dat ze tankpassen willen aanvragen voor een wagenpark. Ze nemen hierbij de identiteit aan van medewerkers van bestaande transportbedrijven of andere vlooteigenaren, tot aan een gelijkend e-mailadres aan toe. Ook beschikken ze over de juiste papieren, met een Sepa-overeenkomst.

Schade

Als de criminelen de tankpassen eenmaal ontvangen hebben, tanken ze binnen korte tijd veel brandstof voor een bedrag van bijvoorbeeld 40.000 euro. Ze zijn daarna niet meer te achterhalen. Naar het geld kunnen getroffen bedrijven meestal fluiten.

Vaak grijpen brandstofdieven de rustige zomerperiode aan om hun slag te zijn. Bedrijven zijn in deze periode onderbezet en criminelen maken daar graag gebruik van. Nove-directeur Erik de Vries adviseert ondernemers die tankpassen uitgeven daarom alert te zijn voor deze vorm van criminaliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Nove waarschuwt voor oplichting bij aanvragen tankpassen”

Rob van Gestel|09.07.15|19:39

Lijkt mij tijd voor landelijke credit check voor tankstation ondernemers? We hebben al diverse partijen voor incasso. We kunnen in dit geval beter voor in de keten zitten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.