Lukoil verkoopt opslagterminal in Rotterdam

Oliemaatschappij Lukoil verkoopt haar belang in de Rotterdamse opslagfaciliteit Service Terminal Rotterdam. De andere mede-eigenaar, het Nederlandse Burando Maritime Service, gaat zijn aandelen ook verkopen. Nieuwe eigenaar wordt het Britse Icon Infrastructure Partners. De deal wordt naar verwachting eind deze maand afgerond, waarna de Britten voor honderd procent eigenaar zijn. Hoeveel geld ermee is gemoeid, maken de betrokken partijen niet bekend.

In de onderhandelingen is afgesproken dat Lukoil na de transactie wel de belangrijkste gebruiker blijft van de opslagfaciliteit. De terminal heeft twee onderdelen, die samen 242.000 kubieke meter opslagruimte hebben.

Botlek

Het bedrijfsonderdeel in Rotterdamse Botlek-regio was sinds twaalf jaar in Nederlandse en Russische handen. Destijds is voor het verkrijgen van het eigendom een 50/50 joint venture opgericht.

Lukoil is niet de enige die opslagonderdelen wil afstoten. Vorig jaar maakte de Britse oliemaatschappij BP al bekend dat het haar opslagterminals in Amsterdam en Rotterdam van de hand wil doen.

Lees ook: BP wil ook opslagterminal in Amsterdam verkopen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.