Salland Olie biedt benzine met octaangetal 102 op steeds meer plekken aan

Brandstofhandelaar Salland Olie biedt op steeds meer tankstations Competition 102 aan. Onlangs werd het aantal locaties uitgebreid, waardoor de teller nu boven de 35 stations staat. De brandstof is krachtiger dan reguliere benzine en wordt vooral gekocht door klanten die de beste prestaties uit hun auto of motor willen halen. ”Het is een schot in de roos”, aldus projectverantwoordelijken Yvonne Logtenberg en Michel Claessen van Salland Olie.

Het bedrijf uit Kampen startte in het najaar met de verkoop van de extra krachtige benzine via 25 Firezone-stations. ”Maar we hebben dit aantal inmiddels uitgebreid naar meer dan 35 locaties”, vertelt Logtenberg. ”Verdere uitbreiding staat op stapel, ook naar het buitenland.” Salland krijgt namelijk veel aanvragen vanuit onder andere België om het ook daar te leveren.

Magazijn

”We hebben een magazijn in IJsselstein, van waaruit we Competition 102 in vaten van zestig liter kunnen leveren. Daarnaast zijn we bezig met andere partijen uit de branche om de brandstof bij hen aan te bieden. Ook pomphouders die interesse hebben, kunnen met ons contact opnemen. Wel hebben we strenge eisen aan bedrijven die het willen verkopen, onder meer op het gebied van opslag, veiligheid en reclame-uitingen.”

Competition 102 is een brandstof die door het hoge octaangetal van 102 ervoor zorgt dat voertuigen beter presteren. Het product bevat geen ethanol, voldoet aan de Europese kwaliteitsnorm EN228 en is geschikt voor alle benzinemotoren.

Gebruikers

”Wat we zien, is dat mensen veel geld, tijd en energie hebben geïnvesteerd in hun auto, boot of vliegtuig en daar maximaal resultaat mee willen halen”, aldus Claessen. ”We merken dat consumenten bij deze brandstof veel meer kijken naar het rendement dan naar de prijs.” Die klanten zijn vooral bezitters van (cross)motoren, oldtimers, boten, vliegtuigen en autosporters. Maar het is ook geschikt voor bijvoorbeeld bladblazers.

Hoeveel liters exact worden verkocht, deelt Salland Olie niet mee. ”Maar we hebben het op een aantal locaties aangeboden ten faveure van Euro 98. Als we het daarmee vergelijken, zien we dat de verkoop hoger is dan die van Euro 98.”

Brandstof

De eerste signalen dat er behoefte was aan een dergelijk product kwamen vreemd genoeg uit de eigen gelederen. Enkele medewerkers van Salland Olie zochten naar een dergelijke brandstof. En zij bleken niet de enigen. ”We waren echt verbaasd over de populariteit van het product, want die is boven verwachting. Het is een schot in de roos en het is ook een prima manier om je in de huidige markt te onderscheiden met innovaties”, legt Claessen uit.

De handelaar uit Kampen heeft het gehele productieproces in eigen hand. ”Daardoor kunnen we de constante kwaliteit garanderen. Bijvoorbeeld dat er geen ethanol in zit, want dat is voor veel klanten heel belangrijk. Wij kunnen dat zwart op wit aantonen en we controleren elke ’batch’ op kwaliteit.”

Tom van Gurp

Lees ook: Salland Olie voegt nieuw type benzine toe aan assortiment

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.