Benzine en diesel verwisseld bij Tinq-station na fout bij onderhoud

Klanten van een Tinq-vestiging in Zwolle hebben gedurende korte tijd verkeerde brandstof getankt. Tijdens periodieke onderhoudswerkzaamheden aan de pompinstallatie is een fout ontstaan, waardoor er benzine uit het dieselpistool kwam en andersom. Waarschijnlijk hebben vier auto’s schade ondervonden door de fout, die inmiddels is hersteld.

Het probleem bij het onbemande station aan de Thomas a Kempisstraat in de Overijsselse stad. ontstond vorige week. Bij werkzaamheden zijn vermoedelijk leidingen verwisseld of tanks niet goed bijgevuld, waardoor automobilisten de verkeerde brandstof tankten.

Schade

Omdat de fout werd ontdekt toen de onderhoudsmedewerkers nog aanwezig waren, is de schade beperkt gebleven tot een handvol voertuigen. De schade aan de voertuigen bedraagt waarschijnlijk enkele honderden euro’s per geval.

Dat dergelijke missers worden begaan, komt zeer zelden voor. Toch is het recentelijk vaker gebeurd. Zo kwam er vorig jaar bij een tankstation in het Friese Bolsward ook verkeerde brandstof uit het vulpistool. Ook toen ging het om een Tinq-locatie, waarbij de ondergrondse opslagtank verkeerd werd bijgevuld.

Lees ook: Diesel in opslagtank benzine lijdt tot flinke schade bij Tinq

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.