Gelderse gemeente wil alleen nog vergunningen voor duurzame tankstations geven

De gemeente Lingewaard wil alleen nog vergunningen verlenen voor het verkopen van duurzame brandstoffen. De afgelopen jaren wilden diverse bedrijven een vergunning voor het exploiteren van een regulier tankstation, maar het gemeentebestuur vindt dat er al genoeg vestigingen zijn. Alleen voor het exploiteren van vulpunten voor duurzame brandstoffen of energiedragers staat de gemeente nog open.

Volgens de lokale overheid zijn er met negen tankstations meer dan genoeg verkooppunten van traditionele brandstoffen in de gemeente. De belangrijkste plaatsen in Lingewaard zijn Huissen, Bemmel en Gendt.

Spreiding

Vooral Gendt is met vier tankstations op zevenduizend inwoners wel erg ruim bedeeld. Ter vergelijking: Bemmel heeft twee tankstations op twaalfduizend inwoners. Mocht er in de toekomst bij aanvragen voor een nieuw regulier tankstation al een ‘ja’ komen van de gemeente, dan speelt goede spreiding daarbij een belangrijke rol.

Daarnaast ligt de focus vooral op het promoten van duurzame brandstoffen. Ondernemers die bijvoorbeeld groengas willen verkopen of een laadstation willen exploiteren, kunnen eerder rekenen op een vergunning. Al benadrukt het lokale bestuur dat ook daarvoor strenge voorwaarden gelden omtrent bijvoorbeeld veiligheid en milieu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.