Esso verkoopt ook in Ierland tientallen tankstations

Esso heeft een akkoord bereikt met Topaz voor de verkoop van tientallen tankstations in Ierland. Topaz wordt de nieuwe eigenaar van 38 vestigingen en krijgt daarbovenop het recht om ongeveer vijftig Esso-dealerlocaties te beleveren. Hoeveel geld er voor de stations wordt betaald, hebben beide partijen niet bekendgemaakt. Ook in Nederland heeft Esso in het recente verleden vestigingen van de hand gedaan.

De Ierse smeermiddelen- en upstream-activiteiten van Esso-moederbedrijf Exxon Mobil blijven in handen van de Amerikaanse energiereus en zijn dus niet betrokken bij de deal. In Ierland zijn in totaal zo’n 140 stations voorzien van de Esso-kleuren. Goedkeuring van de bevoegde Ierse autoriteiten wordt in het derde kwartaal van volgend jaar verwacht.

Topaz

Topaz is marktleider in Ierland op het gebied van tankstations en heeft momenteel zo’n 330 vestigingen in het land, exclusief de over te nemen locaties. Ruim honderd zijn er in handen van Topaz zelf. De overige vestigingen worden gerund door dealers.

De verkoop in Ierland lijkt niet op zichzelf te staan. In diverse andere landen doet Esso ook tankstations van de hand, onder meer in België en Nederland. Zo kocht brandstofhandelaar Vissers Olie eerder dit jaar twintig stations en nam De Haan Minerale Oliën achttien Express-locaties over. Twee jaar geleden kocht het Alphense Multi Energy al vijftien Esso-vestigingen.

Lees ook: Vissers Olie neemt twintig tankstations over van Esso

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Esso verkoopt ook in Ierland tientallen tankstations | TankPro.nl

Esso verkoopt ook in Ierland tientallen tankstations

Esso heeft een akkoord bereikt met Topaz voor de verkoop van tientallen tankstations in Ierland. Topaz wordt de nieuwe eigenaar van 38 vestigingen en krijgt daarbovenop het recht om ongeveer vijftig Esso-dealerlocaties te beleveren. Hoeveel geld er voor de stations wordt betaald, hebben beide partijen niet bekendgemaakt. Ook in Nederland heeft Esso in het recente verleden vestigingen van de hand gedaan.

De Ierse smeermiddelen- en upstream-activiteiten van Esso-moederbedrijf Exxon Mobil blijven in handen van de Amerikaanse energiereus en zijn dus niet betrokken bij de deal. In Ierland zijn in totaal zo’n 140 stations voorzien van de Esso-kleuren. Goedkeuring van de bevoegde Ierse autoriteiten wordt in het derde kwartaal van volgend jaar verwacht.

Topaz

Topaz is marktleider in Ierland op het gebied van tankstations en heeft momenteel zo’n 330 vestigingen in het land, exclusief de over te nemen locaties. Ruim honderd zijn er in handen van Topaz zelf. De overige vestigingen worden gerund door dealers.

De verkoop in Ierland lijkt niet op zichzelf te staan. In diverse andere landen doet Esso ook tankstations van de hand, onder meer in België en Nederland. Zo kocht brandstofhandelaar Vissers Olie eerder dit jaar twintig stations en nam De Haan Minerale Oliën achttien Express-locaties over. Twee jaar geleden kocht het Alphense Multi Energy al vijftien Esso-vestigingen.

Lees ook: Vissers Olie neemt twintig tankstations over van Esso

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.