Verkoop van stekkerauto’s stijgt met 43 procent

Het aantal elektrische voertuigen in Nederland is dit jaar al met meer dan veertig procent gestegen. Waren er eind vorig jaar nog 28.673 elektrische auto’s geregistreerd, eind vorige maand stond de teller op 41.056. Een toename van 43,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Plug-in hybrides hebben in die toename het grootste aandeel gehad: op 31 oktober stonden er 35.217 exemplaren in ons geregistreerd, tegen 24.512 eind vorig jaar.. Een toename met bijna elfduizend stuks. Het meest populair is de Mitsubishi Outlander PHEV, met ruim vijftienduizend stuks.

Elektrisch

Het model was een aantal maanden zelfs de best verkochte auto in Nederland. De hybride Volvo V60 volgt met ruim negenduizend exemplaren op eerbiedige afstand. De derde plaats is voor de Opel Ampera met een kleine vijfduizend verkochte exemplaren.

De volledig elektrische auto’s vormen een aanzienlijk kleiner deel. Op 31 oktober van dit jaar stonden er 5.839 volledig elektrische auto’s geregistreerd, tegen 4.161 eind vorig jaar. Uit de cijfers blijkt ook dat de Tesla Model S met 2.175 stuks veruit de populairste is in deze categorie. De algemene verwachting is dat de verkoop van volledige elektrische auto’s en plug-in hybrides een verdere impuls krijgt door introductie van onder andere de elektrische Audi A3 en twee elektrische Volkswagen Golf-varianten.

Laadpaal

Tegelijkertijd is in dezelfde periode het aantal openbare standaard laadpunten toegenomen van 3.521 naar 5.210. Terwijl het aanbod van snellaadpunten, publiek en semi-publiek, steeg van 106 naar 220. Daarmee is het aantal openbare laadpunten in Nederland ruim hoger dan het aantal tankstations. Daarvan zijn er volgens de laatste metingen uit mei van dit jaar 4.199.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Verkoop van stekkerauto’s stijgt met 43 procent”

Ad van der Meer|13.11.14|17:00

Na een paar alibi snelladers bij Total en BP is het erg stil geworden bij de pomp. Weliswaar werd er een rechtzaak aangespannen om Fastned dwars te zitten, maar er zijn in de tussentijd geen snelladers bij benzinepompen bij gekomen. Dit tekent de intentie van de olieindustrie.
Met een marktaandeel van 0,5% zijn de stekkerauto’s nog geen bedreiging voor de pomp, maar wat als we zo meteen bij 10% zijn? Waar gaat dan de eerste pomp dicht?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkoop van stekkerauto’s stijgt met 43 procent | TankPro.nl

Verkoop van stekkerauto’s stijgt met 43 procent

Het aantal elektrische voertuigen in Nederland is dit jaar al met meer dan veertig procent gestegen. Waren er eind vorig jaar nog 28.673 elektrische auto’s geregistreerd, eind vorige maand stond de teller op 41.056. Een toename van 43,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Plug-in hybrides hebben in die toename het grootste aandeel gehad: op 31 oktober stonden er 35.217 exemplaren in ons geregistreerd, tegen 24.512 eind vorig jaar.. Een toename met bijna elfduizend stuks. Het meest populair is de Mitsubishi Outlander PHEV, met ruim vijftienduizend stuks.

Elektrisch

Het model was een aantal maanden zelfs de best verkochte auto in Nederland. De hybride Volvo V60 volgt met ruim negenduizend exemplaren op eerbiedige afstand. De derde plaats is voor de Opel Ampera met een kleine vijfduizend verkochte exemplaren.

De volledig elektrische auto’s vormen een aanzienlijk kleiner deel. Op 31 oktober van dit jaar stonden er 5.839 volledig elektrische auto’s geregistreerd, tegen 4.161 eind vorig jaar. Uit de cijfers blijkt ook dat de Tesla Model S met 2.175 stuks veruit de populairste is in deze categorie. De algemene verwachting is dat de verkoop van volledige elektrische auto’s en plug-in hybrides een verdere impuls krijgt door introductie van onder andere de elektrische Audi A3 en twee elektrische Volkswagen Golf-varianten.

Laadpaal

Tegelijkertijd is in dezelfde periode het aantal openbare standaard laadpunten toegenomen van 3.521 naar 5.210. Terwijl het aanbod van snellaadpunten, publiek en semi-publiek, steeg van 106 naar 220. Daarmee is het aantal openbare laadpunten in Nederland ruim hoger dan het aantal tankstations. Daarvan zijn er volgens de laatste metingen uit mei van dit jaar 4.199.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Verkoop van stekkerauto’s stijgt met 43 procent”

Ad van der Meer|13.11.14|17:00

Na een paar alibi snelladers bij Total en BP is het erg stil geworden bij de pomp. Weliswaar werd er een rechtzaak aangespannen om Fastned dwars te zitten, maar er zijn in de tussentijd geen snelladers bij benzinepompen bij gekomen. Dit tekent de intentie van de olieindustrie.
Met een marktaandeel van 0,5% zijn de stekkerauto’s nog geen bedreiging voor de pomp, maar wat als we zo meteen bij 10% zijn? Waar gaat dan de eerste pomp dicht?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.