clemens_van_hulten

Clemens van Hulten neemt afscheid als Bovag-voorzitter

clemens_van_hulten

Tankstation-ondernemer Clemens van Hulten neemt afscheid als voorzitter van Bovag Tankstations. Hij wordt opgevolgd door Jan Paul Kerkhof. Van Hulten stopt met zijn werkzaamheden voor het bestuur, mede vanwege zijn leeftijd. De ondernemer is boven de zestig. Met deze stap wil hij plaatsmaken voor een nieuwe generatie ondernemers.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 11 november neemt Van Hulten officieel afscheid en draagt hij het stokje over aan Kerkhof. De ledenvergadering vindt plaats van 14:30 tot 16:00 uur op de Tankstation Vakbeurs in Maarssen (Utrecht). Wie de vergadering bezoekt, kan ook gratis deelnemen aan de workshops die op de vakbeurs gehouden worden en een kijkje nemen op de beursvloer met ruim veertig standhouders.

Van Hulten is negen jaar actief geweest in het Bovag-bestuur, waarvan de laatste drie jaren als voorzitter. ”De leeftijd van zestig ben ik gepasseerd, dus keuzes in mijn leven zijn urgent geworden. In die context zoek ik mijn maatschappelijke bijdrage dicht bij huis. Ik ga voor korte afstanden en snelle passen. Mijn leven moet simpeler”, licht de pomphouder zijn besluit toe in DenkTank, het kwartaalblad van Bovag Tankstations.

Voldoening

De Brabantse ondernemer is eigenaar van twee locaties. De eerste staat in Helvoirt aan de N65 en heeft Esso op de luifel staan. De tweede is Tankstation De Lucht aan de A2 bij Zaltbommel. Van Hulten exploiteert die vestiging niet zelf, maar verhuurt het aan Shell.

Van Hulten zegt met voldoening terug te kijken op de zaken die Bovag heeft bereikt. Hij noemt onder meer de ’big database’ met Foodstep, de tankstationpolis en de gratis juridische dienstverlening.

Branchemanager

Zijn opvolger is dus Jan Paul Kerkhof, een tankstation-ondernemer uit Den Haag. Hij heeft een tankstation en drie wasstraten en wil zich als voorzitter onder meer hard maken voor een eerlijke verdeling van de marges op brandstoffen. “Het kan niet zo zijn dat de één beslist hoeveel marge een ander krijgt”, legt hij uit in DenkTank. Ook wil hij aandacht schenken aan de opkomst van alternatieve brandstoffen.

Het is niet de eerste functiewissel bij Bovag dit jaar. Eerder al nam Jan Bessembinders afscheid als branchemanager van de Tankstation- en Autowas-afdeling. Hij is opgevolgd door Johan Lantinga.

Lees ook: Johan Lantinga nieuwe manager Bovag Tanken en Wassen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.