Accijns-rechtszaak tegen Staat stap dichterbij door oprichten claimstichting

Beta en Bovag richten later deze maand een claimstichting op. Die stichting gaat namens grenspomphouders een juridische procedure starten tegen het Rijk, waarin compensatie wordt geëist voor gedupeerde grenspomphouders. Beide verenigingen werken samen in dit proces en roepen tankstation-ondernemers op zich te melden en lid te worden van de stichting.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan het proces tegen de Staat. ”De claimstichting staat open voor alle pomphouders die omzet mislopen door de hoge brandstofaccijnzen in ons land”, aldus Beta-juriste Lisanne Henneveld. Elke gedupeerde grensondernemer kan zich nu melden bij zijn branchevereniging, onder meer via het e-mailadres beta.vink@sde-bv.nl of tankstations@bovag.nl.

Rechtszaak

Momenteel werken vier advocaten aan de voorbereiding van twee procedures: Een kort geding voor pomphouders in acute nood en een reguliere rechtszaak voor alle overige gedupeerde ondernemers. De exacte datum van de eerste zaak is echter nog niet bekend. De eerste uitspraak wordt echter nog dit jaar verwacht.

Bovag benadrukt dat de belangenclub zelf deelneemt aan de claimstichting. Leden die zich melden, hoeven niet op eigen titel te participeren, waardoor het ze geen geld kost.

Accijnzen

Ondanks het juridische proces dat de regering boven het hoofd hangt, blijven de brandstofheffingen omhoog gaan. Onlangs werd bekend dat het kabinet er niet over peinst om de accijnzen te verlagen en dat het vasthoudt aan de jaarlijkse inflatiecorrectie. Op tabak komt er bovendien nog een extra verhoging bij van negen cent per pakje sigaretten of builtje shag.

Lees ook: ‘Kabinet houdt dieselaccijns op hoog niveau in 2015

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Accijns-rechtszaak tegen Staat stap dichterbij door oprichten claimstichting | TankPro.nl

Accijns-rechtszaak tegen Staat stap dichterbij door oprichten claimstichting

Beta en Bovag richten later deze maand een claimstichting op. Die stichting gaat namens grenspomphouders een juridische procedure starten tegen het Rijk, waarin compensatie wordt geëist voor gedupeerde grenspomphouders. Beide verenigingen werken samen in dit proces en roepen tankstation-ondernemers op zich te melden en lid te worden van de stichting.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan het proces tegen de Staat. ”De claimstichting staat open voor alle pomphouders die omzet mislopen door de hoge brandstofaccijnzen in ons land”, aldus Beta-juriste Lisanne Henneveld. Elke gedupeerde grensondernemer kan zich nu melden bij zijn branchevereniging, onder meer via het e-mailadres beta.vink@sde-bv.nl of tankstations@bovag.nl.

Rechtszaak

Momenteel werken vier advocaten aan de voorbereiding van twee procedures: Een kort geding voor pomphouders in acute nood en een reguliere rechtszaak voor alle overige gedupeerde ondernemers. De exacte datum van de eerste zaak is echter nog niet bekend. De eerste uitspraak wordt echter nog dit jaar verwacht.

Bovag benadrukt dat de belangenclub zelf deelneemt aan de claimstichting. Leden die zich melden, hoeven niet op eigen titel te participeren, waardoor het ze geen geld kost.

Accijnzen

Ondanks het juridische proces dat de regering boven het hoofd hangt, blijven de brandstofheffingen omhoog gaan. Onlangs werd bekend dat het kabinet er niet over peinst om de accijnzen te verlagen en dat het vasthoudt aan de jaarlijkse inflatiecorrectie. Op tabak komt er bovendien nog een extra verhoging bij van negen cent per pakje sigaretten of builtje shag.

Lees ook: ‘Kabinet houdt dieselaccijns op hoog niveau in 2015

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.