belasting, belastingdienst, btw

Komst nieuwe Autobrief uitgesteld tot na Prinsjesdag

De Autobrief 2 van het kabinet wordt kort na Prinsjesdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Dat maakte staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes onlangs bekend. In de brief staan de fiscale maatregelen van het kabinetsbeleid op het gebied van onder meer brandstoffen, zoals bijtelling, bpm en andere autobelastingen.

Aanvankelijk was er de verwachting dat de Autobrief al vóór de zomervakantie naar de Kamer zou worden gestuurd en dat daarmee ook duidelijk zou worden hoe het kabinetsbeleid op het gebied van brandstoffen er de komende jaren uit zou zien. De bewindsman geeft echter aan dat die datum niet gehaald wordt.

Tankstationbranche

De ’Autobrief 2.0’, zoals Wiebes hem noemt, is de opvolger van de eerste Autobrief. Die brief beschrijft de fiscale maatregelen die momenteel gelden en doorlopen tot eind 2015. Vanaf die datum moeten het nieuwe beleid gaan gelden.

Daarom wil Wiebes in het laatste kwartaal van dit jaar een wetsvoorstel richting de kamer sturen. Hij vraagt de Kamer om uiterlijk op 1 juli volgend jaar goedkeuring te geven voor de plannen, waarna het beleid van kracht wordt vanaf begin 2016. Op deze manier hoopt Wiebes dat de tankstationbranche genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden op de nieuwe maatregelen. Welke dat precies zijn, heeft de overheid nog niet bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.