Bovag start met meten grenseffect tankstations februari

Bovag start met het registeren van het grenseffect over de maand februari. Dit doet de organisatie wederom in samenwerking met Nove en enkele grotere oliemaatschappijen. In de afgelopen maand heeft de branchevereniging van zeshonderd tankstations gegevens gekregen. ”En dat aantal willen we deze maand overtreffen”, aldus Jan Bessembinders van Bovag Tankstations.

Vanaf vrijdag 28 februari na dagafsluiting, starten Bovag en Nove met de meting van het grenseffect over de maand februari. Honderden ondernemers in heel Nederland wordt gevraagd om gegevens over de maanden februari 2014, 2013 en 2012 aan te leveren. ”Dit doen we om de politiek te bewegen de accijnsverhogingen van begin dit jaar terug te draaien en om een einde maken aan de jaarlijkse automatische indexering van de accijnzen. Alleen met harde cijfers kunnen wij Den Haag van ons gelijk overtuigen”, vertelt Bessembinders.

Pomphouders

In de afgelopen maand hebben wij van meer dan zeshonderd stations gegevens mogen ontvangen en dat succes willen we komende maand graag evenaren. ”Ik hoop dat we op uw hulp van de pomphouders mogen rekenen, want we hebben een gemeenschappelijk doel. Bovag en Nove vragen aan de pomphouders om de volgende gegevens aan te leveren: aantal verkochte liters Euro 95, diesel en lpg, de shopomzet (ex BTW) en apart de tabaksomzet (ex BTW).

“Het Ministerie van Financiën heeft ons laten weten dat representativiteit van ons onderzoek van het grootste belang is. Daarom vragen we van iedere oliemaatschappij en grotere onderneming om met zoveel mogelijk locaties mee te doen, met een evenwichtige verdeling tussen grensstreek- en niet-grensstreekstations en een goede verdeling tussen rijksweg en niet-rijkswegstations.”

Onderzoek

Snelheid is geboden bij dit onderzoek, zegt Bovag. De vereiste gegevens willen de verenigingen daarom uiterlijk dinsdagavond 4 maart ontvangen hebben, zodat de onderzoeksdienst meteen aan de slag kan met analyse van de data. De gegevens kunnen gestuurd worden naar onderzoek@bovag.nl, ter attentie van drs. Rutger de Wit. Ook maatschappijen, ondernemers en vestigingen die geen lid zijn van Bovag of Nove en toch willen meedoen, kunnen gegevens aanleveren.

De branchevereniging gaat correct om met deze gegevens. De anonimiteit van deelnemers is gewaarborgd en is nooit individueel herleidbaar. Het gaat qua uitkomsten altijd om geaggregeerde totalen. De gegevens worden na gebruik voor dit doel vernietigd. Nadere inlichtingen kan worden ingewonnen via janbessembinders@bovag.nl of via 030-6595403.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.