Kabinet overweegt terugdraaien accijnsverhogingen

Het kabinet bekijkt momenteel of het de accijnsverhogingen van begin dit jaar ongedaan gaat maken. In politiek Den Haag vindt momenteel serieus onderzoek plaats naar de mogelijkheden om de gewraakte belastingmaatregel terug te draaien. Dat melden diverse Haagse bronnen tegen de NOS. Wel zou bij een wetswijziging een andere lastenverhoging moeten worden ingesteld.

Voor tankstationhouders zou dat goed nieuws zijn omdat zij momenteel veel schade lijden door het belastingbeleid van politiek Den Haag. Het prijsverschil met België en Duitsland is dusdanig groot geworden dat Nederlanders massaal de grens overgaan om daar brandstof, tabak en levensmiddelen te kopen.

Verlies

Vrijdag kwam weer een alarmerend bericht naar buiten over de accijnsproblematiek. Brancheorganisatie van vervoerders TLN geeft aan dat de belastingverhogingen zorgen voor een inkomstenverlies van 180 miljoen euro in plaats van een opbrengst van 90 miljoen euro.

Transportbedrijven tanken namelijk ook massaal over de grens. En de vervoerders die niet of nauwelijks in het buitenland komen, hebben door de lastenverhoging fors meer kosten. Brandstof is volgens de branchevereniging voor veel transporteurs gemiddeld dertig procent van de totale kosten van hun bedrijf.

Grenspomphouders

Op diesel en lpg zijn tankstationondernemers in de eerste maand van dit jaar een kwart van de omzet kwijtgeraakt in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, bleek uit een onderzoek van Bovag. Ook op tabak en benzine werden forse verliezen genoteerd. Belangenvereniging Beta peilde ook al dat grensondernemers een kwart van de omzet zijn misgelopen door de accijnsverhogingen.

Lees ook: Heel Nederland wil snelle evaluatie van accijnsbeleid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet overweegt terugdraaien accijnsverhogingen | TankPro.nl

Kabinet overweegt terugdraaien accijnsverhogingen

Het kabinet bekijkt momenteel of het de accijnsverhogingen van begin dit jaar ongedaan gaat maken. In politiek Den Haag vindt momenteel serieus onderzoek plaats naar de mogelijkheden om de gewraakte belastingmaatregel terug te draaien. Dat melden diverse Haagse bronnen tegen de NOS. Wel zou bij een wetswijziging een andere lastenverhoging moeten worden ingesteld.

Voor tankstationhouders zou dat goed nieuws zijn omdat zij momenteel veel schade lijden door het belastingbeleid van politiek Den Haag. Het prijsverschil met België en Duitsland is dusdanig groot geworden dat Nederlanders massaal de grens overgaan om daar brandstof, tabak en levensmiddelen te kopen.

Verlies

Vrijdag kwam weer een alarmerend bericht naar buiten over de accijnsproblematiek. Brancheorganisatie van vervoerders TLN geeft aan dat de belastingverhogingen zorgen voor een inkomstenverlies van 180 miljoen euro in plaats van een opbrengst van 90 miljoen euro.

Transportbedrijven tanken namelijk ook massaal over de grens. En de vervoerders die niet of nauwelijks in het buitenland komen, hebben door de lastenverhoging fors meer kosten. Brandstof is volgens de branchevereniging voor veel transporteurs gemiddeld dertig procent van de totale kosten van hun bedrijf.

Grenspomphouders

Op diesel en lpg zijn tankstationondernemers in de eerste maand van dit jaar een kwart van de omzet kwijtgeraakt in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, bleek uit een onderzoek van Bovag. Ook op tabak en benzine werden forse verliezen genoteerd. Belangenvereniging Beta peilde ook al dat grensondernemers een kwart van de omzet zijn misgelopen door de accijnsverhogingen.

Lees ook: Heel Nederland wil snelle evaluatie van accijnsbeleid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.