AVIA opent groengas-locatie in Eindhoven

AVIA heeft een nieuwe groengasinstallatie gerealiseerd in Eindhoven. De officiële opening ervan vindt plaats op donderdag 6 februari. De nieuwe locatie is het eerste groengasvulpunt voor Vollenhoven Olie B.V, één van de vijf bedrijven die samen de AVIA-coöperatie vormen.

Het vulpunt voor groengas staat bij een onbemande AVIA-locatie van Vollenhoven en is gebouwd in samenwerking met Orange Gas. De belangrijkste reden om groengas tanken mogelijk te maken, was de afvalverwerker Cure. Het bedrijf is een grote afnemer van de duurzame brandstof met elf voertuigen.

Exploitatie

Bouwer en exploitant van groengasvulpunten Orange Gas exploiteert de locatie in Eindhoven, maar Cure komt met de dieselvoertuigen naar AVIA toe. Het is voor de afvalverwerker prettig om met één brandstofleverancier te werken. “Dat maakt een keuze voor groengas interessant voor ons”, aldus retailmanager Joep Fassaert van Vollenhoven Olie.

Het is de vraag of in de nabije toekomst meer groengasvulpunten komen. Bij AVIA De Hurk is gekozen voor een groengasinstallatie, omdat er een grote afnemer is die op de duurzame brandstof wil rijden. AVIA of Vollenhoven openen niet zomaar een nieuw vulpunt zonder een grote afnemer. Per locatie wordt bekeken of er genoeg interesse is voor groengas.

Biomassa

Het groengas wordt lokaal geproduceerd uit afvalbiomassa. Het is een duurzaam alternatief voor aardgas, want het stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan fossiele brandstoffen. Groengas wordt onder andere gemaakt uit mest of afval.

Donderdag 6 februari is de feestelijke opening van het groengasvulpunt. Wie langs wil komen, kan een email sturen naar vóór 3 februari naar info@orangegas.nl. Het tankstation is te vinden op de Rooijakkerstraat 12a in Eindhoven.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.