Vollenhoven Olie opent groengasvulpunt onder AVIA-luifel

Brandstofhandelaar Vollenhoven Olie B.V. heeft onlangs in Eindhoven zijn eerste groengasinstallatie geopend. Het vulpunt staat bij een onbemande AVIA-vestiging van Vollenhoven en is gebouwd in samenwerking met Orange Gas. Afvalverwerker Cure van de gemeente Eindhoven is de belangrijkste afnemer van het groengas. Zij maken met elf voertuigen gebruik van het vulpunt. “Dat was voor ons een belangrijke reden om groengas tanken mogelijk te maken”, legt retailmanager Joep Fassaert van Vollenhoven Olie uit.

Het vulpunt wordt weliswaar geëxploiteerd door Orange Gas. “Maar Cure komt met zijn dieselvoertuigen ook naar ons tankstation toe. Voor hen is het prettig om met één brandstofleverancier te werken. Dat maakt een keuze voor groengas interessant voor ons.”

Afnemer

Of in de nabije toekomst meer groengasvulpunten komen, is maar de vraag. “We hebben deze stap gezet omdat er een grote afnemer was die groengas wilde tanken. Om zomaar een installatie weg te zetten en dan te wachten tot de klanten komen, is geen goed idee.” De brandstofhandelaar wil daarom per locatie bekijken of er genoeg interesse is voor de duurzame brandstof.

Het aanbieden van groengas is wel een mooie gelegenheid om in contact te treden met mogelijke afnemers, vindt Fassaert. “Fleetowners willen vaak meer weten van groengas en wij kunnen ze dat vertellen. Op die manier is groengas een mooie binnenkomer en kan het een middel zijn om nieuwe klanten te trekken.”

Duurzaam

Het biogas dat de basis vormt voor groengas is geproduceerd uit onder meer slib, tuinafval en groente- en fruitresten. Het uit biogas geproduceerde groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Het stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan fossiele brandstoffen.

Vollenhoven Olie B.V. is een zelfstandige brandstofhandelaar met 76 tankstations onder AVIA-vlag. Het bedrijf bestaat ruim 118 jaar en is vooral aanwezig in het zuiden van het land. Orange Gas is bouwer en exploitant van groengasvulpunten en opende in juni 2009 zijn eerste locatie, in Steenwijk. Orange Gas wil elke maand een nieuwe groengasinstallatie openen.

Tom van Gurp

Lees ook: Ballast Nedam bouwt groengasstation voor gemeente Zuidhorn

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vollenhoven Olie opent groengasvulpunt onder AVIA-luifel | TankPro.nl

Vollenhoven Olie opent groengasvulpunt onder AVIA-luifel

Brandstofhandelaar Vollenhoven Olie B.V. heeft onlangs in Eindhoven zijn eerste groengasinstallatie geopend. Het vulpunt staat bij een onbemande AVIA-vestiging van Vollenhoven en is gebouwd in samenwerking met Orange Gas. Afvalverwerker Cure van de gemeente Eindhoven is de belangrijkste afnemer van het groengas. Zij maken met elf voertuigen gebruik van het vulpunt. “Dat was voor ons een belangrijke reden om groengas tanken mogelijk te maken”, legt retailmanager Joep Fassaert van Vollenhoven Olie uit.

Het vulpunt wordt weliswaar geëxploiteerd door Orange Gas. “Maar Cure komt met zijn dieselvoertuigen ook naar ons tankstation toe. Voor hen is het prettig om met één brandstofleverancier te werken. Dat maakt een keuze voor groengas interessant voor ons.”

Afnemer

Of in de nabije toekomst meer groengasvulpunten komen, is maar de vraag. “We hebben deze stap gezet omdat er een grote afnemer was die groengas wilde tanken. Om zomaar een installatie weg te zetten en dan te wachten tot de klanten komen, is geen goed idee.” De brandstofhandelaar wil daarom per locatie bekijken of er genoeg interesse is voor de duurzame brandstof.

Het aanbieden van groengas is wel een mooie gelegenheid om in contact te treden met mogelijke afnemers, vindt Fassaert. “Fleetowners willen vaak meer weten van groengas en wij kunnen ze dat vertellen. Op die manier is groengas een mooie binnenkomer en kan het een middel zijn om nieuwe klanten te trekken.”

Duurzaam

Het biogas dat de basis vormt voor groengas is geproduceerd uit onder meer slib, tuinafval en groente- en fruitresten. Het uit biogas geproduceerde groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Het stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan fossiele brandstoffen.

Vollenhoven Olie B.V. is een zelfstandige brandstofhandelaar met 76 tankstations onder AVIA-vlag. Het bedrijf bestaat ruim 118 jaar en is vooral aanwezig in het zuiden van het land. Orange Gas is bouwer en exploitant van groengasvulpunten en opende in juni 2009 zijn eerste locatie, in Steenwijk. Orange Gas wil elke maand een nieuwe groengasinstallatie openen.

Tom van Gurp

Lees ook: Ballast Nedam bouwt groengasstation voor gemeente Zuidhorn

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.