Haan-station moet stoppen met verkoop lpg

Een Haan-tankstation in Mijdrecht mag op termijn geen lpg meer verkopen. Dat is althans de wens van de gemeente. Zij vindt dat de opslag van lpg niet past in het centrum van een woonkern en wil dat het tankstation ermee stopt. De eigenaar van het tankstation ontvangt hiervoor een vergoeding van 135.000 euro. Het bestuur van gemeente De Ronde Venen, waar Mijdrecht toe behoort, vindt dat lpg-activiteiten buiten de bebouwde kom horen.

De veiligheidseisen die gesteld worden aan de opslag van lpg worden steeds strenger. Buiten de bebouwde kom kan veel beter op die veranderende eisen worden ingespeeld, vindt de gemeente. Als de lpg-activiteiten worden beëindigd, leidt dit volgens de plaatselijke overheid tot een verbetering van de leefbaarheid.

Compensatie

Als compensatie ontvangt de eigenaar 55.000 euro van de gemeente. De overige 80.000 euro moet van andere partijen komen. De plannen zijn nog niet zeker. De gemeenteraad moet nog een akkoord geven en praat waarschijnlijk op 19 december over het voorstel.

Gemeentes willen wel vaker af van de opslag en verkoop van lpg. Zo wil gemeente Boxmeer voor 1,3 miljoen euro een BP-tankstation kopen, zodat in de omgeving woningen kunnen worden gerealiseerd. Gemeente Oud-Beijerland kocht vorig jaar een tankstation dat lpg verkocht. Kosten daarvoor waren ditmaal 1,6 miljoen euro.

Onbemand

Lpg heeft een negatief imago op het gebied van explosiviteit. Zo mag het niet verkocht worden bij onbemande tankstations en ontstaat nogal eens weerstand in een woonwijk als er een lpg-installatie in de buurt aanwezig is.

Lees ook: Tankstation met lpg in woonwijk gaat (nog) niet samen

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Haan-station moet stoppen met verkoop lpg”

Bas Lachenal|22.11.13|23:37

laat ze dan eens 1 nieuwsbericht zien dat lpg gevaarlijk is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Haan-station moet stoppen met verkoop lpg | TankPro.nl

Haan-station moet stoppen met verkoop lpg

Een Haan-tankstation in Mijdrecht mag op termijn geen lpg meer verkopen. Dat is althans de wens van de gemeente. Zij vindt dat de opslag van lpg niet past in het centrum van een woonkern en wil dat het tankstation ermee stopt. De eigenaar van het tankstation ontvangt hiervoor een vergoeding van 135.000 euro. Het bestuur van gemeente De Ronde Venen, waar Mijdrecht toe behoort, vindt dat lpg-activiteiten buiten de bebouwde kom horen.

De veiligheidseisen die gesteld worden aan de opslag van lpg worden steeds strenger. Buiten de bebouwde kom kan veel beter op die veranderende eisen worden ingespeeld, vindt de gemeente. Als de lpg-activiteiten worden beëindigd, leidt dit volgens de plaatselijke overheid tot een verbetering van de leefbaarheid.

Compensatie

Als compensatie ontvangt de eigenaar 55.000 euro van de gemeente. De overige 80.000 euro moet van andere partijen komen. De plannen zijn nog niet zeker. De gemeenteraad moet nog een akkoord geven en praat waarschijnlijk op 19 december over het voorstel.

Gemeentes willen wel vaker af van de opslag en verkoop van lpg. Zo wil gemeente Boxmeer voor 1,3 miljoen euro een BP-tankstation kopen, zodat in de omgeving woningen kunnen worden gerealiseerd. Gemeente Oud-Beijerland kocht vorig jaar een tankstation dat lpg verkocht. Kosten daarvoor waren ditmaal 1,6 miljoen euro.

Onbemand

Lpg heeft een negatief imago op het gebied van explosiviteit. Zo mag het niet verkocht worden bij onbemande tankstations en ontstaat nogal eens weerstand in een woonwijk als er een lpg-installatie in de buurt aanwezig is.

Lees ook: Tankstation met lpg in woonwijk gaat (nog) niet samen

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Haan-station moet stoppen met verkoop lpg”

Bas Lachenal|22.11.13|23:37

laat ze dan eens 1 nieuwsbericht zien dat lpg gevaarlijk is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.